Ο γύρος του κόσμου με τα SOS

Ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο project οργάνωσε και παρουσίασε πρόσφατα η Ομάδα Στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου στο  εστιατόριο Β (εντός του Βυζαντινού Μουσείου)

Mε ανοιξιάτικη διάθεση το κοινό περιηγήθηκε στις  έξι ηπείρους μέσα από το έργο έξι φωτογράφων γυναικών οι οποίες με ευαισθησία ανταποκρίθηκαν άμεσα και δώρισαν τα έργα τους για το έργο του Σωματείου.

Σύμφωνα με την ιστορικό τέχνης, Θάλεια Στεφανίδου: «Έξι γυναίκες με την προσωπική τους οπτική γίνονται μέσα από το φωτογραφικό τους φακό  τα «μάτια της Γης» με μία φωτογραφία από την ήπειρο που η κάθε μία έχει επιλέξει. Η Ζέττα Αντσακλή με φωτογραφία από την Ωκεανία, η Μαρίνα Βερνίκου από την Ανταρκτική, η Νίκη Γλεούδη  από την Αμερική, η Θάλεια Καραφυλλίδου από την Αφρική, η Κατερίνα Κατώπη από την Ευρώπη και η Μάτα Τσολοζίδη-Ζησιάδη από την Ασία.

Ένας mini φωτογραφικός γύρος του κόσμου σε μια ΓΗ αποδεδειγμένα στρογγυλή, όπου οι  εξάρσεις στεριάς διαχωρίζονται από τους υδάτινους όγκους. Με απελευθερωμένη τη γυναικεία τους ευαισθησία εστιάζουν αφενός  στο υγρό στοιχείο του πλανήτη μας και φυσικά στο πράσινο της δυναμικής του καρποφορίας.

Εξάλλου στον  αποκομμένο φωτογραφικό χρόνο των έξι αυτών ακίνητων εικόνων,  παρόμοιων με ζωγραφική καβαλέτου, προβάλλονται και αναδεικνύονται ατμοσφαιρικές στιγμές τοπίων που μας υποβάλλουν την  ποιητική τους ερμηνεία για τον κάθε τόπο, πολύ πέραν μιας στερεότυπης αντίληψης γι’ αυτόν”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, φίλες και φίλοι του Σωματείου, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι.  

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που δραστηριοποιείται σε 134 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία παιδιών, που στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών, προσφέροντάς τους ξανά τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια Μητέρα SOS, αδέλφια και ένα σπιτικό.

Επιπρόσθετα, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος λειτουργούν Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε δέκα σημεία σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here