Η πιο επιβλαβής δουλειά για την υγεία είναι αυτή που δεν σου περνά απ’ το μυαλό!


Η πιο επιβλαβής δουλειά για την υγεία είναι αυτή που δεν σου περνά απ’ το μυαλό… Τι λένε οι σχετικές έρευνες και προειδοποιούν;
Ποια είναι η πιο επιβλαβής δουλειά για την υγεία; Ή έστω μια απ’ τι πιο επικίνδυνες που σίγουρα δεν θα είναι η πρώτη που θα σκεφτείς;

Οι μανικιουρίστες και άλλοι που εργάζονται σε nail salon, έρχονται αντιμέτωποι με πολλούς κινδύνους για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Και ναι, αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν παρόμοιους κινδύνους με όσους εργάζονται σε διυλιστήρια πετρελαίου, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου του Κολοράντο λένε ότι ο αυξημένος κίνδυνος οφείλεται στη χρόνια ατμοσφαιρική ρύπανση από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και εσωτερικούς ρύπους όπως είναι η φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο.

Η μελέτη παρακολούθησε τα επίπεδα πτητικών οργανικών ενώσεων σε έξι καταστήματα για νύχια στο Κολοράντο. Οι εργαζόμενοι σε αυτό ανέφεραν συχνά συμπτώματα όπως πονοκέφαλοι, αναπνευστικές δυσκολίες και ερεθισμό του δέρματος.

Όπως αναφέρουν και οι ειδικοί, η μελέτη παρέχει ορισμένες από τις πιο σοβαρές ενδείξεις ότι αυτά τα περιβάλλοντα είναι επικίνδυνα για τους εργαζόμενους και ότι πρέπει να υιοθετηθούν καλύτερες πολιτικές για την προστασία τους.

Η ομάδα διαπίστωσε πως ενώ τα επίπεδα φορμαλδεΰδης ήταν παρόμοια με εκείνα που μετρήθηκαν σε άλλα κοινά περιβάλλοντα, τα επίπεδα βενζολίου βρέθηκαν σε υψηλότερες συγκεντρώσεις από το αναμενόμενο. Και το βενζόλιο συνδέεται με τη λευχαιμία.

Παράλληλα, οι ερευνητές διένειμαν ερωτηματολόγια στους εργαζόμενους σχετικά με τις πρακτικές απασχόλησης και ασφάλειας και τα συμπτώματα υγείας που βιώνουν.

Οι τεχνικοί ανέφεραν ότι δουλεύουν κατά μέσο όρο 52,5 ώρες την εβδομάδα, ενώ μερικοί εργάζονται μέχρι και 80 ώρες. Επτά στους 10 εργαζόμενους ανέφεραν τουλάχιστον ένα ανεπιθύμητο σύμπτωμα, συνήθως πονοκεφάλους, ερεθισμό δέρματος και ματιών.

Η μελέτη έδειξε ότι ο κίνδυνος καρκίνου σε όλη τη ζωή των εργαζομένων σε nail salons ήταν έως και 100 φορές υψηλότερος. Ωστόσο, για τους πελάτες ο λίγος χρόνος που περνούν εκεί δεν τους επηρεάζει, εκτός κι αν έχουν σοβαρές αλλεργίες ή άσθμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ