Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να φθείρει γρηγορότερα μια σχέση


Την αναγνωρίζεις στη δική σου;

Είναι γνωστό ότι όλες οι σχέσεις, ακόμη και οι πιο υγιείς και ευτυχισμένες, θέλουν δουλειά για να “λειτουργήσουν”- πόσο μάλλον να κρατήσουν για πάντα.

Κι ενώ ο χωρισμός είναι ένα σύνθετο ζήτημα με πολλούς παράγντες, η Darcy Sterling, διδάκτωρ και executive director του Alternatives Counseling στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζει στο Psychology Today ότι μια συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι σημαντική ένδειξη ότι η σχέση προχωρά προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα εστιάζεται στον τρόπο με τον οποίο εσύ και ο σύντροφός σου διαχειρίζεστε έναν καβγά. Ενώ είναι απόλυτα φυσιολογικό να βιώνεις συναισθήματα οργής, δυσαρέσκειας ακόμα και περιφρόνησης, το βάρος πέφτει στο πώς τα διαχειρίζεσαι και αν τα εξωτερικεύεις στο σύντροφό σου.

Αυτή η διαχωριστική γραμμή (από το να τα αισθάνεσαι στο να τα δείχνεις), παίζει, σύμφωνα με τη Sterling τον πιο σημαντικό ρόλο. Γιατί το να εκφράσεις ένα τόσο αρνητικό και τοξικό συναίσθημα, είναι ένδειξη ότι σταθερότητα της σχέσης έχει αρχίσει να κλονίζεται και η αρνητική ενέργεια που συσσωρεύεται μπορεί να οδηγήσει στην ολοκληρωτική ρήξη.

Αντίθετα, το να βάζεις ένα νοητό όριο στο πόσα μπορείς να μοιραστείς και πώς μπορείς να εκφραστείς απέναντι στο σύντροφό σου, μπορεί να προστατεύσει τη σχέση στιγμιότυπα που μένουν ανεξίτηλα (με την κακή έννοια) και φθείρουν τη σχέση σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ