Δολοφονία Έλληνα στην Ίμβρο: “Οι Έλληνες έχουν χρυσό και χρήματα” – Οι προκαταλήψεις που οδήγησαν στο φόνο


Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την δολοφονία του 86χρονου Έλληνα στην Ίμβρο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις δράστες.

Ο άτυχος 86χρονος άνδρας, Ζαφείρης Πινάρης βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Ίμβρο και όλα δείχνουν πως το κίνητρο ήταν η ληστεία καθώς ο άνδρες φέρεται να ήταν ευκατάστατος και οι δράστες έψαχναν για χρυσό και χρήματα. Δολοφονία Έλληνα στην Ίμβρο: Έψαχναν λίρες οι δράστες – Τον βρήκαν δεμένο…

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός άνδρα και ψάχνει για ακόμη τρία άτομα που έχουν σχέση με την δολοφονία, ενώ σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Canakkale Haber, o Πινάρης χτυπήθηκε άσχημα από τους δράστες κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Ο Λάκη Βίνγκας, επικεφαλής της Ένωσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού στην Ίμβρο, δήλωσε στο twitter πως αυτό το φονικό ξύπνησε παλιές πληγές στην ελληνική κοινότητα, η οποία έχει υποστεί ιστορικές διακρίσεις στην Τουρκία.

«Οι Έλληνες είναι πλούσιοι, έχουν πολλά χρυσά, χρήματα! Αυτή η νοοτροπία θα πρέπει να αλλάξει. Ο πρώτος στόχος μας στη ζωή δεν είναι χρήμα, αλλά να ζούμε ευτυχώς και ειρηνικά «, δήλωσε ο Βίνγκας.

Σε μια συνέντευξη στον ανεξάρτητο ιστοχώρο Bianet, ο Βίνγκας ανέφερε επίσης πως παρά τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί είναι πρακτικά αδύνατο να αρθούν οι προκαταλήψεις πολλών Τούρκων πολιτών, οι οποίοι βλέπουν τις μειονότητες ως πηγές πλούτου που συνδέονται με ξένες δυνάμεις.

Περίπου 300 Έλληνες, κυρίως ηλικιωμένοι, εξακολουθούν να παραμένουν στην Ίμβρο, η οποία σύμφωνα με απογραφή του 2016 έχει πληθυσμό 8.776 κατοίκων.

Πηγή: ahvalnews


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ