Ευρωεκλογές 2019 – Επιμένει ο Αυγενάκης: Εγρήγορση για το αδιάβλητο των εκλογών


Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Αλέξη Χαρίτση για το ενδεχόμενο αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Παρά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του, ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης επιμένει: «Καλούμε όλους να είναι σε εγρήγορση για να διασφαλιστεί η ομαλή έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών«.

Το θέμα του ενδεχόμενου αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων έθεσε ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

«Υπάρχει ο φόβος και η αίσθηση -δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση– ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, εάν τα καταφέρουν και εάν τους το επιτρέψουμε ακόμα και να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, δηλαδή την άποψη των Ελλήνων πολιτών. Τους λέμε, λοιπόν, ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι εκεί», είπε επί λέξει ο Γραμματέας της ΝΔ.

Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τη διεξαγωγή των εκλογών υπουργός.

«Δηλώσεις όπως αυτές που έκανε σήμερα ο κ. Αυγενάκης, πέρα από το ότι συνιστούν σοβαρό θεσμικό ατόπημα, προσβάλλουν ευθέως το κύρος και την εργασία χιλιάδων στελεχών των φορέων της Πολιτείας που είναι επιφορτισμένοι με το δύσκολο και σημαντικό έργο της διεξαγωγής των εκλογών», ανέφερε –μεταξύ άλλων– ο κ. Χαρίτσης.

Απτόητος ο Λευτέρης Αυγενάκης επανήλθε δηλώνοντας: «Προειδοποιήσαμε εγκαίρως την Κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Χαρίτση να τηρήσει πιστά τους νόμους και την αδιάβλητη παράδοση της εκλογικής διαδικασίας στην χώρα μας και να μην υπάρχει οποιοδήποτε περιθώριο αμφισβήτησης πόσο μάλλον αλλοίωσης της ετυμηγορίας των Ελλήνων πολιτών. Οι εκλογές είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και όχι ερωτηματολόγιο δημοσκόπησης όπως θέλει να τις βλέπει ο κ. Τσίπρας. Καλούμε όλους τους πολίτες και τα στελέχη της νέας Δημοκρατίας να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και η έκδοση των αποτελεσμάτων τους».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ