Η Maserati θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες της BMW


H Maserati θα είναι το πρώτο σήμα της Fiat Chrysler Automobiles που θα χρησιμοποιεί συστήματα αυτόνομης οδήγησης που έχει εξελίξει η BMW, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της FCA John Elkann σε ομιλία του στο Τορίνο.

H συγκεκριμένη τεχνολογία θα προσφέρει όλα τα συστήματα που απαρτίζουν το σύνολο της υποβοήθησης του οδηγού στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, είπε ο Elkann σε μία ομάδα υψηλόβαθμων υπαλλήλων του, δίχως ωστόσο να διευκρινίζει την ημερομηνία και ποια μοντέλα θα είναι αυτά που θα έχουν το σύστημα της BMW.

Η Fiat Chrysler εντάχθηκε στην συμφωνία και συνεργασία για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης με την BMW το 2017. O ιταλό-αμερικανικός όμιλος έχει επίσης ξεκινήσει συνεργασίες πάνω στα αυτόνομα οχήματα με την Google, την Waymo και την Aptiv.

Η πολυτελής Maserati σημειώνει μεγάλη πτώση πωλήσεων και πολύ μεγάλα προβλήματα. Στο πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις της εταιρίας έπεσαν κατά 32% και πολύ απότομα στην Κίνα. Ο βασικός λόγος είναι πως η γκάμα δεν έχει ανακοινωθεί και παρά το πλάνο της εταιρίας που περιλαμβάνει μέχρι και ηλεκτρική Alfieri. Επίσης, από το 2021-22 η Ferrari δεν θα προμηθεύει με κινητήρες την Maserati.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ