Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που όλες κάνουμε όταν πρόκειται να αγοράσουμε τζιν


Είναι ένα από τα αγαπημένα item της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Μπορείς να το φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ με sneakers αλλά και με γόβες στιλέτο. Ο λόγος για το τζιν, το οποίο είναι ένα κατεξοχήν αμερικάνικο ένδυμα και σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο διαχρονικά κομμάτια της μόδας.

Πολλές φορές όμως, η επιλογή τζιν μπορεί να δημιουργήσει πονοκέφαλο σε εμάς τις γυναίκες. Είναι σύνηθες φαινόμενο να φεύγουμε απογοητευμένες από ένα μαγαζί, έχοντας σπαταλήσει ώρες δοκιμάζοντας όσα τζιν μας έχει δείξει η πωλήτρια, αλλά χωρίς να αγοράσουμε κανένα τελικά.

Και για ποιο λόγο μπορεί να συμβεί αυτό; Μα επειδή υπάρχουν κάποιες παράμετροι τις οποίες δυστυχώς δεν τις λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας, όταν πρόκειται να κάνουμε μία τέτοια αγορά.

1. Η πρώτη αντίδραση, σαν την πρώτη εντύπωση, είναι πάντα σωστή.

Να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου, όταν δοκιμάζεις τζιν. Εάν νιώσεις ότι σε κολακεύει, αγόρασέ το χωρίς δεύτερη σκέψη. Διαφορετικά άφησέ το στο δοκιμαστήριο.

2. Το μέγεθος και ο τρόπος που είναι ραμμένες οι τσέπες παίζουν σημαντικό ρόλο στη σωστή επιλογή.

Συμβαίνει πολλές φορές να απορρίπτεις ένα τζιν, καθώς οι πίσω τσέπες δεν αναδεικνύουν όμορφα τα οπίσθιά σου.

3. Όσο πιο ψηλόμεσο είναι το τζιν, τόσο πιο ψιλόλιγνη θα δείχνει η σιλουέτα σου.

Τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια αφαιρούν πόντους από το ύψος σου, ενώ με τα ψηλόμεσα συμβαίνει το αντίθετο. Ένας κανόνας που σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να αψηφήσεις.

4. Μετρώντας την περίμετρο του λαιμού σου με το τζιν, μπορείς να βρεις το κατάλληλο μέγεθος όσο αφορά τη μέση σου.

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, μπορείς να τυλίξεις το τζιν γύρω από το λαιμό σου, προκειμένου να βρεις το σωστό νούμερο για τη μέση σου.

Είναι ένα από τα αγαπημένα item της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Μπορείς να το φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ με sneakers αλλά και με γόβες στιλέτο. Ο λόγος για το τζιν, το οποίο είναι ένα κατεξοχήν αμερικάνικο ένδυμα και σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο διαχρονικά κομμάτια της μόδας.
5. Προσπάθησε να αποφύγεις τζιν που τονίζουν πολύ τον καβάλο.

Σε καμία περίπτωση, δε θες το παντελόνι που θα επιλέξεις να διαγράφει τον καβάλο σου, καθώς δεν είναι καθόλου κολακευτικό για εσένα που το φοράς.

6. Τα σκούρα τζιν σε κάνουν να δείχνεις πιο λεπτή.

Συγκριτικά με τα πιο ανοιχτόχρωμα ντένιμ, τα πιο σκούρα είναι λογικό να αφαιρούν πόντους από τη σιλουέτα σου. Εξάλλου, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα μαύρα παντελόνια.

7. Δώσε έξτρα προσοχή στα ξεβάμματα.

Καλό είναι τα ξεβάμματα να μην σταματούν στο ύψος του γονάτου, καθώς με αυτό τον τρόπο κόβουν το πόδι στη μέση με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο κοντό.

8. Αξίζει να ξοδέψεις λίγο παραπάνω από το budget σου, σε περίπτωση που βρεις το κατάλληλο.

Μην απορρίψεις τη σκέψη να επενδύσεις λίγο παραπάνω χρήματα, εάν πιστεύεις ότι έχεις βρει το τζιν που αναδεικνύει τέλεια τη σιλουέτα σου. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψεις μία περιουσία.

9. Τα περισσότερα τζιν δεν έχουν τόσο σκληρό ύφασμα όσο νομίζεις.

Πλέον οι εταιρείες τζιν, προσπαθούν να παράγουν ντένιμ που είναι ελαστικά και δεν κάνουν τους καταναλωτές να ασφυκτιούν και να νομίζουν ότι το σώμα τους δε μπορεί να αναπνεύσει, όταν τα φορούν για αρκετή ώρα.

10. Δεν πειράζει εάν παραβείς κάποιον από τους στιλιστικούς κανόνες.

Μη διστάσεις να δοκιμάσεις στιλ που νομίζεις ότι δε σου πηγαίνουν, καθώς μπορεί τελικά να αποδειχτεί ότι κάνεις λάθος και να αναθεωρήσεις.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ