Η Μαριόν Κοτιγιάρ ανασταίνει το «Annette» του Λεός Καράξ


Ο Λεός Καράξ είναι μάλλον συνηθισμένος στις περιπετειώδεις συνθήκες δημιουργίας μιας ταινίας. Οι «Εραστές της Γέφυρας» (1991) αποτελούν μια από τις πιο ταραγμένες παραγωγές στην ιστορία του γαλλικού σινεμά, και ο ίδιος χρειάστηκε πάνω από δέκα χρόνια από την προηγούμενη μεγάλου μήκους του για να παραδώσει το εκκεντρικό «Holy Motors» (2012). Οπότε μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη ότι το πολυαναμενόμενο νέο του φιλμ έχει ήδη υπάρξει κι αυτό αντικείμενο πολλαπλών καθυστερήσεων και προβλημάτων.

Το «Annette» βρίσκεται εδώ κι αρκετά χρόνια στο στάδιο της προετοιμασίας κι επρόκειτο να αποτελέσει το αγγλόφωνο ντεμπούτο του σκηνοθέτη, και μάλιστα μιούζικαλ, με πρωταγωνιστή τον Ανταμ Ντράιβερ. Μόνο που έχει δυσκολευτεί αρκετά για να βρει τη συμπρωταγωνίστριά του, με το ρόλο να ανατίθεται κατά διαστήματα στη Ρούνι Μάρα και τη Μισέλ Γουίλιαμς, χωρίς καμιά τους τελικά να προχωρά πέρα από τις αρχικές ανακοινώσεις, ενώ από έναν μικρότερο ρόλο είχε αποχωρήσει και η Ριάνα. Επιπλέον, η δέσμευση του Ντράιβερ για τα απαιτητικά γυρίσματα των «Star Wars» είχαν επιβαρύνει με επιπρόσθετες καθυστερήσεις την εξέλιξη της ταινίας.

Ευτυχώς, οι αναποδιές φαίνεται πως τελειώνουν, καθώς το «Annette» μοιάζει να βρήκε επιτέλους την οριστική (ελπίζουμε) πρωταγωνίστριά του στο πρόσωπο της Μαριόν Κοτιγιάρ, η οποία –τυχαία;– αποχώρησε πρόσφατα από το πολυδιαφημισμένο κατασκοπικό θρίλερ της Τζέσικα Τσαστέιν, «355». Ισως όλες αυτές οι καθυστερήσεις και αντικαταστάσεις να ήταν τελικά για καλό.

Από τα λίγα στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, η υπόθεση της ταινίας επικεντρώνεται γύρω από έναν stand-up κωμικό του οποίου η σύζυγος –και τραγουδίστρια όπερας– πεθαίνει, κι εκείνος βρίσκεται να μεγαλώνει μόνος του τη δίχρονη κόρη τους, Ανέτ, η οποία έχει ένα απρόσμενο χάρισμα που θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.

Το σάουντρακ της ταινίας θα υπογράφει το συγκρότημα των Sparks (τα μέλη του οποίου συμμετέχουν και στο σενάριο), ενώ το Amazon έχει ήδη αγοράσει τα δικαιώματα για την κυκλοφορία της ταινίας στις ΗΠΑ. Κι αν όλα πάνε καλά αυτή τη φορά, τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ