Ινβερνές, το μέρος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το θρύλο του Λοχ Νες (pics)


Το Ινβερνές σημαίνει “στόμα του ποταμού Ness” στη Σκωτία. Αυτή η πόλη βρίσκεται στο Great Glen και είναι η βορειότερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι επίσης μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Ευρώπης, όπου οι άνθρωποι είναι πραγματικά ζεστοί και φιλόξενοι. Το Ινβερνές έχει μια μεγάλη ποικιλία από θαυμάσια μέρη για να επισκεφθείτε, συμπεριλαμβανομένων των ιστορικών κτιρίων που βρίσκονται κυρίως στην Παλιά Πόλη. Πολλά αρχαία κάστρα φυλάσσονται πάνω από αυτή την πόλη της οποίας η ιστορία είναι γεμάτη με μύθους και μυστήρια τεράτων.

Το Ινβερνές είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το θρύλο του Λοχ Νες και του «τέρατος» Νέσι και αποτελεί αγαπημένο ταξιδιωτικό προορισμό ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Σκωτίας και το όνομα του στην σκωτική γαελική γλώσσα σημαίνει η πόλη πάνω στον ποταμό Νες.

Ο Νες είναι ο ποταμός που διασχίζει την πόλη και διασχίζοντας το δρόμο κατά μήκος του, ο επισκέπτης θα δει από κοντά τον Καθεδρικό Ναό του Ινβερνές. Χτίστηκε το διάστημα 1866-1869 και αποτελεί άριστο παράδειγμα βικτωριανής αρχιτεκτονικής.

Η πόλη ιδρύθηκε από το βασιλιά David I τα μεσαιωνικά χρόνια, όμως τα περισσότερα από τα ιστορικά κτίρια που διατηρούνται χρονολογούνται από το 18ο και το 19ο αιώνα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το κάστρο του Ινβερνές που αποτελεί ορόσημο της πόλης και ένα από τα πιο ιστορικά σημεία και χτίστηκε το 19ο αιώνα.

Το Inverness Museum & Art Gallery φιλοξενεί διαθέτει εκθέσεις αρχαιολογίας, τέχνης, ιστορίας, φύσης και περιβάλλοντος και το φωτογραφικό αρχείο των σκωτσέζικων Highlands.

Τα νησιά Ness συνδέονται με το Ινβερνές με περίτεχνες βικτωριανές γέφυρες και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το μύθο γύρω από το «τέρας του Λοχ Νες».

Το οχυρό George ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1748 και πρόκειται για ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα στρατιωτικά οχυρά του 18ου αιώνα στην Ευρώπη ενώ στεγάζει το μουσείο των Highlands.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ