Εισβολή της αστυνομίας στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ – Συνελήφθησαν 4 ακτιβιστές


Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σήμερα στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον προκειμένου να εκδιώξουν μια μικρή ομάδα ακτιβιστών έτσι ώστε να παραδοθεί το κτίριο της διπλωματικής αποστολής στους εκπροσώπους του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό.

Από τα μέσα Απριλίου, μέλη τριών ομάδων ακτιβιστών πραγματοποιούσαν «κατάληψη» στην πρεσβεία της Βενεζουέλας όμως εκείνοι υποστηρίζουν πως είναι «προσκεκλημένοι» της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και διαμαρτύρονται για την επέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα.

Σήμερα, ομοσπονδιακοί πράκτορες συνέλαβαν τους τέσσερις τελευταίους ακτιβιστές, αφού εκείνοι αγνόησαν την εντολή εκκένωσης του κτιρίου. Οι αρχές είχαν διακόψει επίσης τα δίκτυα παροχής στην πρεσβεία. Ένας εκπρόσωπος της Pepco, της εταιρείας παροχής ενέργειας που δραστηριοποιείται στην Ουάσινγκτον, είπε ότι η εταιρεία δεν συζητά τις υπηρεσίες που παρέχει σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι άνδρες της βοήθησαν τους πράκτορες της Υπηρεσίας Διπλωματικής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εκτελέσουν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η κυβέρνηση του Γκουαϊδό ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ για να απομακρυνθούν οι καταληψίες από την πρεσβεία. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν και ποιες κατηγορίες θα ασκηθούν στους τέσσερις διαδηλωτές.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ