Βερόνικα Αργέντζη: «Δεν πιστεύω στη μοίρα»


Έπειτα από 13 χρόνια αποχής από το θέατρο και την τηλεόραση, η Βερόνικα Αργέντζη επιστρέφει στα καλλιτεχνικά δρώμενα με γεμάτες μπαταρίες και νέους στόχους.

Η γνωστή ηθοποιός, η οποία απείχε όλα αυτά τα χρόνια από τη δουλειά της λόγω της γέννησης της κόρης της, τώρα επιστρέφει στο σανίδι, και μάλιστα με έναν από τους πιο συγκλονιστικούς γυναικείους μονολόγους την «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου.

«Το έργο μιλάει για την ελευθερία, δανείζεται το μυθικό πρόσωπο τπς αιώνιας Ωραίας Ελένης για μια προσωπική κατάθεση ψυχής σε μια μετεμφυλιακή Ελλάδα. Η κατάργηση κάθε ματαιοδοξίας και το ισχυρό αντιπολεμικό του μήνυμα είναι τόσο οικουμενικά και διαχρονικά, που στη συγκεκριμένη στιγμή της ζωής μου αυτό το κείμενο με συγκίνησε. Ετσι, σκέφτηκα ότι θα έχει την ίδια ανταπόκριση και σε άλλους ανθρώπους. Πάντα λειτουργώ από ψυχής», λέει σήμερα για την απόφαση της να ερμηνεύσει αυτόν τον ρόλο.

Η παράσταση, που έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2017 στη Θεσσαλονίκη σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη και στη συνέχεια παρουσιάστηκε σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, για πρώτη φορά αποκτά σταθερή στέγη στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Μπάγκειον στην Ομόνοια, όπου θα παίζεται έως τις 2 Ιουνίου.

«Η μεγαλύτερη δυσκολία του ρόλου αυτού προκύπτει στη διάρκεια της παράστασης, όπου απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση, μιας και το κείμενο δεν είναι αφηγηματικό. Με αυτή την έννοια, δεν μπορείς να αλλάξεις ούτε καν τα σημεία στίξης. Το έργο είναι διαχρονικό. Βρίσκουμε τον εαυτό μας μέσα από την αλήθεια του. Ανήκει σε όλους. Δεν πιστεύω στη μοίρα. Η ιστορία της Ελένης είναι κομμάτι της Ιστορίας μας, όχι της μοίρας μας», αναφέρει στο Secret η ηθοποιός.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ