Αχτσιόγλου: Το πακέτο των θετικών μέτρων είναι πλήρως κοστολογημένο


«Το πακέτο των θετικών μέτρων που ψηφίστηκε από τη Βουλή, είναι πλήρως κοστολογημένο και είναι εντός του δημοσιονομικού χώρου που έχουμε διαθέσιμο, μετά την επίτευξη του στόχου για το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο OPEN. 

Όπως ανέφερε η υπουργός Εργασίας, τη Δευτέρα, καταβάλλεται η 13η σύνταξη, η οποία δεν είναι ούτε επίδομα ούτε δώρο, με την έννοια της εφάπαξ παροχής, αλλά είναι μία μόνιμη σύνταξη.

«Η 13η σύνταξη υπολογίζεται στη βάση της κύριας σύνταξης που λαμβάνει ο συνταξιούχος και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, εφόσον η κυβέρνηση είναι η συγκεκριμένη, γιατί η ΝΔ δεν δεσμεύεται για τη διατήρηση αυτού του μέτρου. Πρόκειται για μόνιμη ενίσχυση στο ετήσιο εισόδημα των συνταξιούχων» διευκρίνισε η κυρία Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, οι αποδοχές των συνταξιούχων από τις συντάξεις, από τα τέλη του 2014 έως τα τέλη του 2018, παρουσίασαν μία μικρή αύξηση της τάξης των 20 ευρώ το μήνα.

«Από το 2019, προστατεύσαμε τις καταβαλλόμενες συντάξεις και υπήρξαν μικρές αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους. Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου του 2019, 620.000 συνταξιούχοι βλέπουν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου του 2019, ο επανυπολογισμός λειτουργεί μόνο θετικά, μόνο εκεί που έχει να δώσει αυξήσεις, αλλιώς η σύνταξη διατηρείται στο ίδιο επίπεδο» συμπλήρωσε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ