DIY απορρυπαντικά: Έτσι θα τα φτιάξετε μόνοι σας!


To γνωρίζετε πως μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας προϊόντα καθαρισμού με υλικά από την κουζίνα σας; Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα και θα δημιουργήσετε προϊόντα που θα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Πώς να φτιάξετε απορρυπαντικό για τα ρούχα

Για να φτιάξετε απορρυπαντικό για τα ρούχα θα χρειαστείτε αρχικά 4 φλ. νερό. Βάλτε το νερό να βράσει σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις το νερό φτάσει σε σημείο βρασμού, τρίψτε πράσινο σαπούνι σε έναν τρίφτη (όσο μια χούφτα περίπου) και ρίξτε το μέσα στο βραστό νερό. Μόλις το σαπούνι λιώσει τελείως απομακρύνετε το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε 1/2 φλ. βόρακα και 1 φλ. μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μαζί με το νερό και το σαπούνι και αφήστε τα για 24 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσετε.

 

Αυτό το τρικ θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε την μπανιέρα σας πανεύκολα και χωρίς να χρειαστείτε κανένα απορρυπαντικό. Πάρτε ένα λεμόνι ή ένα γκρέιπφρουτ και κόψτε το στη μέση. Αφαιρέστε την «ψίχα» τους και ρίξτε εσωτερικά αλάτι. Τρίψτε με το λεμόνι την μπανιέρα σας και αυτή θα λάμψει μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ένα απορρυπαντικό για την μπανιέρα σας ενώνοντας 1 φλ. μαγειρική σόδα, 1κ.γ. υγρό σαπούνι, λίγες σταγόνες αντιβακτηριδιακού αιθέριου ελαίου, όπως λεβάντα, και αρκετό νερό ώστε το μείγμα να γίνει σαν μια παχύρευστη λάσπη.

Πώς να φτιάξετε σπρέι για όλες τις χρήσεις

Με αυτό το σπρέι θα μπορείτε να καθαρίσετε τα τζάμια σας, να ξεσκονίσετε οποιαδήποτε επιφάνεια και να καθαρίσετε τους καθρέφτες. Ανακατέψτε 1 φλ. λευκό ξίδι με 3 φλ. νερό και το φυσικό σας σπρέι είναι έτοιμο. Αποφύγετε μόνο να καθαρίσετε με αυτό οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από φυσική πέτρα. Αν θέλετε να δώσετε πιο γλυκιά μυρωδιά στο σπρέι σας, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ