5 τοξικοί λόγοι που το άγχος επηρεάζει την ερωτική σου ζωή


Ποιοι είναι οι 5 τοξικοί λόγοι που το άγχος επηρεάζει την ερωτική σου ζωή;

Χάνουμε επαφή
Όταν είμαστε αγχωμένοι, δεν έχουμε άμεση επαφή με τα συναισθήματά μας. Κάτι που πάντα παραλείπεται όταν το άγχος μας κυριεύει είναι η σωματική επαφή. Πολλές φορές ο σύντροφός μας περιμένει να νιώσει ένα μόνο άγγιγμα για να καταλάβει την αγάπη μας.

Γινόμαστε συναισθηματικά μη διαθέσιμοι
Όταν το άγχος μας καταβάλει, οι συμπεριφορές συνήθως οξύνονται. Το προστατευτικό σημείο του εγκεφάλου μας λειτουργεί σε υπερβολικό βαθμό και είναι έτοιμο να “δράσει”. Έτσι, η κούραση και η ρουτίνα μας κρατάνε μακριά από οποιοδήποτε συναίσθημα. Και το να προσπαθείς να μην αγχωθείς, σε αγχώνει περισσότερο.

Οι σκέψεις μας είναι μπερδεμένες
Όταν σκεφτόμαστε πολλά πράγματα μαζί, δεν καταφέρνουμε να εκφράσουμε μία σκέψη με τον σωστό τρόπο. Ο σύντροφός μας, ωστόσο, που ξέρει τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας, θα πρέπει να μας στηρίζει.

Λόγω όμως του άγχους και του θυμού που μας δημιουργείται, κάνουμε το σύντροφό μας να αισθάνεται άσχημα. Πόσο μάλλον όταν αυτός προσπαθεί να μας βοηθήσει. Λέγοντάς του “Δεν βλέπεις ότι προσπαθώ να βγάλω μία άκρη; Αν χρειαζόμουν τη βοήθειά σου θα σου τη ζητούσα εξ’ αρχής,” το μόνο που κάνουμε είναι να πληγώνουμε τα αισθήματά του.

Και οι πέντε αισθήσεις μας υποφέρουν
Μερικοί δεν καταφέρνουμε να απολαύσουμε τα πράγματα γύρω μας, τους ήχους και τις μυρωδιές της ζωής. Όταν ο σύντροφός μας δεν κάνει μπάνιο μετά το γυμναστήριο μας φαίνεται ελκυστικός όταν είμαστε καλά, αλλά μας εκνευρίζει όταν είμαστε αγχωμένοι. Δεν απολαμβάνεις μία έξοδο σε ένα ωραίο εστιατόριο όταν το μόνο που θέλεις είναι να χορτάσεις. Η όραση και η ακοή μας μειώνονται όταν επικεντρωνόμαστε μόνο στα προβλήματα που υπάρχουν μπροστά μας.

Για παράδειγμα, αν γυρίζουμε στο σπίτι και είμαστε άυπνοι και αγχωμένοι ενώ ο σύντροφός μας μάς έχει ετοιμάσει το αγαπημένο μας φαγητό, δεν μπορούμε να το εκτιμήσουμε όσο θα έπρεπε.

Χάνουμε την διαίσθησή μας
Η διαίσθησή μας μάς βοηθάει να καταλάβουμε την αγάπη μας προς τους άλλους αλλά και προς τα εμάς. Οι ματιές όλο νόημα και οι αγκαλιές όμως ξεφεύγουν από την προσοχή μας όταν ανησυχούμε για διάφορα άλλα πράγματα. Το μόνο που μπορεί να πέφτει στην αντίληψή μας είναι μερικές εκφράσεις, ο τόνος της φωνής και η γλώσσα του σώματος.

Οι αγχωμένοι άνθρωποι χάνουν την ευκαιρία να ζήσουν στο παρόν και πόσο μάλλον να ζήσουν στην καρδιά κάποιου άλλου. Ξεχνούν πώς να αγαπούν και δίνουν τη θέση της αγάπης στο άγχος και στην πίεση. Και αυτό είναι που τους χωρίζει από αυτούς που αγαπούν.

Πώς μπορεί κάποιος να αποτρέψει το άγχος από το να καταστρέψει την ερωτική του ζωή:
Είναι απλό.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και χαλάρωσε.
Θυμήσου πόσο γλυκό είναι το να αγγίζεις και να σε αγγίζει ο αγαπημένος σου.
Κοίταξε τη ζωή με μάτια ανοιχτά και εισέπνευσε την ομορφιά που υπάρχει γύρω σου.
Άκουσε πράγματα που σε αναζωογονούν -μουσική, γέλιο, αστεία και τη φωνή του αγαπημένου σου.
Πάρε μία βαθιά ανάσα και άσε τις αναμνήσεις να σε αγκαλιάσουν.
Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη, πες “ναι” σε νέες προκλήσεις και ζήσε μέσα στο μυαλό και την καρδιά του συντρόφου σου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ