Κτηματολόγιο: Προσοχή – Ποιούς αφορά η εξάμηνη παράταση


Κατά περίπτωση θα δίνεται η εξάμηνη παράταση για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να τηρούν τις προθεσμίες που ισχύουν για την περιοχή τους. 

Όπως είπε ο υφυπουργός στη Βουλή, με την τροπολογία που κατατέθηκε δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό να δίνει παράταση κατά περίπτωση όπου υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για την υποβολή δηλώσεων ξεκαθαρίζοντας πως η παράταση με μέγιστο όριο τους έξι μήνες δεν είναι σε καμία περίπτωση μία γενική παράταση. Θα αφορά πολύ συγκεκριμένες περιοχές για τις οποίες ο υπουργός θα κρίνει κάθε φορά την ύπαρξη ιδιαίτερων συνθηκών και προβλημάτων που θα καθιστούν την παροχή παράτασης, μέσω συγκεκριμένων Υπουργικών Αποφάσεων, επιβεβλημένη.

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν», είπε ο Γιώργος Δημαράς, «ότι το υπουργείο δεν πρέπει να δώσει μία γενική παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, καθώς οι συμβάσεις με τα Γραφεία Κτηματογράφησης λήγουν σε συγκεκριμένο χρόνο και οι παρατάσεις επιφέρουν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση».

Μάλιστα συστήνει στους πολίτες να καταθέτουν εμπρόθεσμα «ακόμα και αν δεν έχουν καταρχήν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να πάρουν προθεσμία κατάθεσης των υπόλοιπων δικαιολογητικών σε συγκεκριμένο χρόνο. Σε αντίθετη περίπτωση οι εκπρόθεσμες δηλώσεις κοστίζουν στους πολίτες, καθώς μετά την προθεσμία λήξης και για μία επταετία θα απαιτούνται δικαστικές αποφάσεις και έξοδα δικηγόρων και τοπογράφων. Επιπλέον, οι περιουσίες που δεν θα δηλωθούν, θα χαθούν».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ