Την διάσπαση του Facebook ζητά η Επιτροπή Ανταγωνισμού


Η διάσπαση της εταιρείας Facebook θα ήταν μια έσχατη λύση που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγούσε σε μακρά δικαστική διαμάχη, προειδοποίησε σήμερα η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ από το Παρίσι.

Η Επίτροπος ρωτήθηκε για το θέμα του Facebook στην έκθεση καινοτομίας VivaTech που διεξάγεται στο Παρίσι, αφού κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ αλλά και ένας από τους συνιδρυτές της εταιρείας τάχθηκαν πρόσφατα υπέρ της διάλυσής της.

«Φυσικά θα ήταν μια έσχατη λύση. Πιστεύω ότι θα μας έφερνε στα δικαστήρια ίσως για μια δεκαετία. Είναι πολύ πιο ευθύ και ίσως πολύ πιο δυνατό να πούμε ότι χρειαζόμαστε πρόσβαση στα δεδομένα», είπε η Βεστάγκερ στους δημοσιογράφους σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο συνιδρυτής του Facebook Κρις Χιουζ μάλιστα έφτασε ένα βήμα παραπέρα και σε άρθρο του στους New York Times προέτρεψε τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να διαλύσουν την εταιρεία.

Πρότεινε συγκεκριμένα να διαχωριστούν το Instagram και το WhatsApp από το Facebook, υποστηρίζοντας ότι χάρη στον ανταγωνισμό θα προσφέρονταν «υψηλότερες προδιαγραφές προστασίας της ιδιωτικής ζωής».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ