“Βουτιά” για τη μετοχή της Thomas Cook.

Η Citi μείωσε την τιμή-στόχο σε μηδέν και κάπως έτσι η εταιρεία ταξιδιών Thomas Cook περνάει ένα… δύσκολο φεγγάρι.

Το ένα τέταρτο της αξίας τους έχασαν σήμερα οι μετοχές της Thomas Cook, με τα ομόλογα του ομίλου να υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, μετά την υποβάθμιση της σύστασης από τη Citi σε ‘sell’ και τη μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή σε μηδέν, ύστερα από την τελευταία προειδοποίηση κερδών της εταιρίας.Οι αριθμοί τα λένε όλα για την Thomas Cook

Η μετοχή της αρχαιότερης εταιρίας ταξιδίων στον κόσμο, που έχει δεχθεί πλήγμα από τη μείωση της ζήτησης για πακέτα διακοπών και τα υψηλά επίπεδα χρέους, διαμορφώθηκε νωρίτερα στις 12,1 πένες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2012 και αναμενόταν να καταγράψει τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από τον Νοέμβριο του 2011.

Χθες, η εταιρία προχώρησε στην τρίτη προειδοποίηση για τα κέρδη της μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, λέγοντας ότι οι εκπτώσεις και το υψηλότερο κόστος καυσίμων και καταλυμάτων θα την επηρεάσουν αρνητικά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Η μετοχή της υποχώρησε νωρίτερα έως και 38%, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν 78,6 εκατ. λίρες από την αξία της εταιρίας και η κεφαλαιοποίησή της να διαμορφωθεί γύρω στα 223,75 εκατ. λίρες. Τα ομόλογα του ομίλου λήξης 2022 υποχώρησαν νωρίτερα κατά 7 σεντς, στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδό τους και κάτω από το 50% της ονομαστικής τους αξίας. Το κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) αυξήθηκε στο 51% από το 48% χθες.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here