Πρώην πράκτορας της CIA καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Σε κάθειρξη 20 χρόνων καταδικάστηκε ένα πρώην μέλος της CIA για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Ο Κέβιν Μάλορι, 62 ετών, πρώην μέλος της CIA, κρίθηκε ένοχος γιατί πούλησε αντί 25.000 δολαρίων «πληροφορίες της άμυνας» σε πράκτορα των κινεζικών υπηρεσιών πληροφοριών κατά τη διάρκεια ταξιδιών στη Σανγκάη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017.

«Ο στόχος σας είναι να αποσπάτε πληροφορίες και ο στόχος μου είναι να πληρώνομαι», είχε πει σε έναν Κινέζο σύνδεσμο σε μήνυμα που φέρει ημερομηνία 5 Μαΐου 2017.

O Μάλορι υπηρέτησε στον στρατό ξηράς, στη συνέχεια ως ειδικός πράκτορας για μια υπηρεσία ασφαλείας του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών πριν γίνει πράκτορας της CIA υπό κάλυψη. Μέχρι το 2012, είχε πρόσβαση σε πληροφορίες που χαρακτηρίζονταν «άκρως απόρρητες» στην Κίνα, στην Ταϊβάν, στο Ιράκ και στην Ουάσινγκτον.

Αρκετοί πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχουν συλληφθεί ή κατηγορηθεί για κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου.

Ένας πρώην πράκτορας της CIA, ο 54χρονος Τζέρι Τσουν Σινγκ Λι, παραδέχτηκε την ενοχή του στις αρχές Μαΐου για «συνωμοσία» με σκοπό να παρέχει στην Κίνα «πληροφορίες για την εθνική άμυνα» και αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η υπόθεση Μάλορι «εντάσσεται σε μια ανησυχητική τάση πρώην πρακτόρων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που είναι ο στόχος της Κίνας και που προδίδουν τη χώρα τους και τους συναδέλφους τους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Τζον Ντέμερς.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here