Χάριτσης: Δεν τίθεται ζήτημα ως προς τη διαφάνεια και το αδιάβλητο των εκλογών


«Η δημοκρατία και οι θεσμοί δεν μπορούν να θυσιάζονται στον βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ1, χαρακτήρισε θετικό το ότι «έστω και με καθυστέρηση, ο κ. Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ανακάλεσε τα στελέχη του στην τάξη, επισημαίνοντας το αυτονόητο: ότι δεν τίθεται απολύτως κανένα ζήτημα ως προς τη διαφάνεια και το αδιάβλητο των εκλογών».

Ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «βαρύτατο θεσμικό ατόπημα» από πλευράς στελεχών της ΝΔ, οι οποίοι, όπως είπε, «έφτασαν να αμφισβητήσουν εκ των προτέρων την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά από το 1974 μέχρι σήμερα».

«Αυτές οι πρωτοφανείς στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας δηλώσεις, δεν πλήττουν την Κυβέρνηση. Προσβάλουν πρωτίστως όλους όσοι είναι επιφορτισμένοι με τη διενέργεια των εκλογών: τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τον Άρειο Πάγο, τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ