Eurovision 2019: Τι συνέβη για πρώτη φορά, μετά από 7 χρόνια – Videos


Επτά χρόνια μετά, συνέβη για πρώτη φορά στη Eurovision 2019.

Το τραγούδι «Soldi» της Ιταλίας, που θα ακουστεί και στον αποψινό τελικό, είναι το τέταρτο στην ιστορία της Eurovision που έχει αραβικό στίχο. Η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν τα αραβικά ήταν το 1980, στο τραγούδι του Μαρόκο, ακολούθησε το Ισραήλ το 2009 και η Βουλγαρία το 2012.

«Soldi» σημαίνει «χρήματα» και ο στίχος στα αραβικά αναφέρει «γιε μου, γιε μου, αγάπη μου, έλα εδώ». Ιταλικός «εμφύλιος» για τον Mahmood

Το τραγούδι ερμηνεύει ο Mahmood. Στην Ιταλία, όταν ανακοινώθηκε η εκπροσώπηση, πολλοί έσπευσαν να «κατηγορήσουν» τη συμμετοχή για «κρυφά πολιτικά μηνύματα» σχετικά με το προσφυγικό. Ωστόσο, ο -αιγυπτιακής καταγωγής- Mahmood τόνισε πως αυτό δεν ισχύει.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, είχε σχολιάσει στο Twitter: «Αλήθεια… το πιο ωραίο ιταλικό τραγούδι της χρονιάς; Θα είχα διαλέξει το Ultimo, τι πιστεύετε;». 

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο, έγραψε στο Facebook ότι επρόκειτο για μια επίδειξη της «αβύσσου μεταξύ του λαού και της ελίτ».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ