Γιατί ένας άντρας προτιμά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια;


Σύμφωνα με έρευνες, αρκετοί είναι οι λόγοι που, κατά βάση, οι άντρες στρέφονται στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και μπορούν να περνούν ατελείωτες ώρες, έστω και αν δεν το αντιλαμβάνονται συνειδητά. Κι ενώ εσύ νιώθεις ριγμένη ή εγκαταλελειμμένη εξαιτίας μίας κονσόλας, παρακάτω θα μάθεις μερικά από τα αίτια που ο σύντροφός σου λατρεύει το Playstation του.

Αυξημένη αυτοπεποίθηση. Είναι γεγονός ότι νιώθεις εξυπνότερος όταν καταφέρνεις να λύσεις ένα γρίφο σε ένα παιχνίδι ή ανώτερος των άλλων όταν κερδίζει κάποιο συμπαίκτη σου.

Μείωση άγχους: τα ηλεκτρονικά παιχνίδια σου επιτρέπουν να έχεις την ψευδαίσθηση ότι μπαίνεις σε μία εικονική πραγματικότητα και για λίγο, μπορείς να ξεφύγεις από όλα αυτά που σου προκαλούν άγχος και πανικό.

Ο,τιδήποτε προκαλεί εθισμό, παρέχει και ντοπαμίνη. Πρόκειται για τη χημική ουσία που μας κάνει να νιώθουμε ενθουσιασμό και εγρήγορση. Αυτός είναι και ένας πολύ βασικός λόγος εξαιτίας του οποίου οι άνθρωποι εθίζονται στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Γλιτώνει έτσι τα πάντα. Πολλοί άνθρωποι, και δη άντρες, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν εύκολα ούτε να αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο τις δυσκολίες της ζωής. Έτσι έχουν μία καλή και ‘ανώδυνη’ δικαιολογία για να γλιτώσουν.

Νιώθουν να ανακτούν τον έλεγχο. Τα άτομα που θέλουν να έχουν παντού τον έλεγχο αλλά δεν το καταφέρνουν στη ζωή τους, στρέφονται στα ηλεκτρονικά παιχνίδια για να έχουν έστω την αίσθηση.
Κι όμως, η εξήγηση βρίσκεται και σε βιολογικά αίτια. Έρευνες έδειξαν ότι υπάρχουν περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ανταμοιβή και τον εθισμό και που ενεργοποιούνται περισσότερο στους άντρες από ό,τι στις γυναίκες. Επιπλέον, αποδεδειγμένα, οι γυναίκες θα απευθυνθούν περισσότερο σε κάποιον άνθρωπο όταν αντιμετωπίζουν κάποιο από τα άνωθι προβλήματα και έχουν ανάγκη την επικοινωνία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ