Brexit: “Λίφτινγκ” στην συμφωνία από τη Μέι μήπως και περάσει από τη Βουλή


Η Τερέζα Μέι δήλωσε πως θα παρουσιάσει μια νέα “γενναία προσφορά με βελτιωμένα μέτρα” στους βουλευτές για τη συμφωνία για το Brexit.

Αυτή αναμένεται να είναι η απέλπιδα προσπάθεια της κ. Μέι να πάρει την έγκριση του κοινοβουλίου για τη συμφωνία για το Brexit μετά την τριπλή αποτυχία για την υπερψήφιση της Συμφωνίας.

Η κυβέρνηση θα καταθέσει τώρα το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία για το Brexit ενώπιον του κοινοβουλίου για ψηφοφορία στις αρχές Ιουνίου και όπως γράφει η Μέι στην φημερίδα Sunday Times, «όποια και αν είναι η έκβαση οποιωνδήποτε (ενδεικτικών) ψηφοφοριών, δεν θα ζητήσω απλώς από τους βουλευτές να ξανασκεφτούν. Εντούτοις, θα τους ζητήσω να εξετάσουν μια νέα και βελτιωμένη συμφωνία με φρέσκια ματιά – και να την στηρίξουν».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η εφημερίδα ανέφερε ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός θα συμβουλευθεί το υπουργικό συμβούλιο για τις προτεινόμενες αλλαγές στη Συμφωνία που αποσκοπούν στην εξασφάλιση διακομματικής υποστήριξης. Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα το

υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει επίσης σχέδια για μια σειρά ενδεικτικών ψηφοφοριών για να καθορίσει ποιες προτάσεις μπορούν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα για Brexit, παραμένει ασαφές πως, πότε και αν ακόμη το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ στην οποία προσχώρησε το 1973. Η υπάρχουσα προθεσμία για μια συμφωνία και την αποφυγή μιας άτακτης αποχώρησης λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ