Μηνύματα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ημέρα μνήμης σήμερα για όλη την Ελλάδα, αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη ιστορική επέτειο.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συγκινούν με τα μηνύματά τους για τη Γενοκτονία των Ποντίων, με τις δύο προσφυγικές ομάδες να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για τη μνήμη των 353.000 νεκρών του 1919.Η ανάρτηση του ΠΑΟΚ για τη Γενοκτονία των Ποντίων

«100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ο πόνος ξαναζωντανεύει αν δεν δικαιωθεί. Η μνήμη πεθαίνει αν δεν τροφοδοτείται. Η ιστορία επαναλαμβάνεται αν δεν αναγνωστεί.

Ο ΠΑΟΚ υπήρξε καταφύγιο και ελπίδα για τους Πόντιους της Βόρειας Ελλάδας. Θα συνεχίσει να είναι το όχημα της μνήμης, θα συνεχίσει να είναι το μαύρο του πένθους και το λευκό της ελπίδας και της Αναγέννησης! Ενώνουμε τη φωνή μας μέχρι να αναγνωριστεί παγκόσμια η Γενοκτονία των Ποντίων. Για να μη μένουν ανεξερεύνητες οι ανθρώπινες τραγωδίες, για να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά ξεριζωμούς και δολοφονίες με βάση την εθνικότητα και την Πίστη.
Δεν ξεχνούμε, δεν αφήνουμε τους 353.000 νεκρούς να ξεχαστούν!

1919-2019, 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων».

Το μήνυμα της ΑΕΚ για τη Γενοκτονία των Ποντίων

«Το χρέος του σεβασμού προς τις 353.000 ψυχές που χάθηκαν!
Η υποχρέωση της μνήμης και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν!
Ο αγώνας, που δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ, για την αναγνώριση και τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που αναδεικνύει ένα από τα πλέον στυγερά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας!
Η αναγκαιότητα για τη δικαίωση της ιστορικής αλήθειας, που θα συμβάλλει αποφασιστικά και στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών! Ο οδηγός μας για το μέλλον!
Για τους άταφους νεκρούς, για τις πόρτες στα σπίτια που δεν θα ξανανοίξουν, για τα σβηστά καντήλια στα δικά μας μοναστήρια!
Οι ρίζες μας, η καταγωγή μας, η προέλευση και η υπερηφάνεια μας για τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής!
Μικρά Ασία – Πόντος – Κωνσταντινούπολη!
Οι στάχτες της καταστροφής που γέννησαν και τη δική μας ομάδα και εμπνέουν τη διαδρομή μας!
100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!»

Το χρέος του σεβασμού προς τις 353.000 ψυχές που χάθηκαν!Η υποχρέωση της μνήμης και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν! Ο αγώνας, που δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ, για την αναγνώριση και τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που αναδεικνύει ένα από τα πλέον στυγερά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας! Η αναγκαιότητα για τη δικαίωση της ιστορικής αλήθειας, που θα συμβάλλει αποφασιστικά και στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών! Ο οδηγός μας για το μέλλον!Για τους άταφους νεκρούς, για τις πόρτες στα σπίτια που δεν θα ξανανοίξουν, για τα σβηστά καντήλια στα δικά μας μοναστήρια! Οι ρίζες μας, η καταγωγή μας, η προέλευση και η υπερηφάνεια μας για τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής! Μικρά Ασία – Πόντος – Κωνσταντινούπολη!Οι στάχτες της καταστροφής που γέννησαν και τη δική μας ομάδα και εμπνέουν τη διαδρομή μας! 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!

Gepostet von AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ am Samstag, 18. Mai 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here