Πώς να κάνετε τα θαμπά ποτήρια να λάμψουν ξανά


Όλοι έχουμε στα ντουλάπια μας ποτήρια που μοιάζουν με τα παραπάνω. Παρότι εμείς γνωρίζουμε ότι είναι καθαρά, φαίνονται θαμπά. Και κάθε φορά που τα βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων, βγαίνουν πιο θαμπά από πριν. Οπότε, ποιος είναι ο τρόπος να τα επαναφέρουμε στην αρχική τους κατάσταση, να λάμψουν και πάλι; Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι μπορείς να σκεφτείς.

Πώς να λάμψουν τα θαμπά ποτήρια: ξύδι

Το ξύδι καθαρίζει και γυαλίζει τα πάντα στο σπίτι. Αν έχετε πολλά ποτήρια να γυαλίσετε, προτείνουμε να τα αφήσετε πρώτα να μουλιάσουν σε μια λεκάνη με ένα μέρος νερό και ένα μέρος λευκό ξύδι. Αφού τα αφήσετε για αρκετή ώρα, σκουπίστε με ένα στεγνό πανί. Τα άλατα και οι κηλίδες θα εξαφανιστούν!

Εάν έχετε να καθαρίσετε ένα ή δύο ποτήρια, απλά βουτήξτε το πανί σας κατευθείαν στο λευκό ξύδι και τρίψτε το ποτήρι. Μας πήρε λιγότερο από πέντε λεπτά για να γυαλίσουμε αυτό το ποτήρι. Η διαφορά είναι αισθητή.

Για να διατηρήσετε τα ποτήρια σας λαμπερά και να μην ξαναθαμπώσουν, χρησιμοποιήστε στο πλυντήριο πιάτων ένα καλό εκθαμβωτικό και ρυθμίστε το στο στέγνωμα με αέρα αντί για θερμότητα γιατί το σκληρό νερό αφήνει κατάλοιπα και η θερμότητα τα διατηρεί πάνω στο γυαλί.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ