Λουλουδένια διακόσμηση τούρτας!


Σε κάθε περίπτωση που θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι εξαιρετικό, η διακόσμηση μίας τούρτας από τα ίδια μας τα χέρια, μας δίνει την ευκαιρία να πρωτοτυπήσουμε αλλά και να διασκεδάσουμε! Αρκεί να έχουμε και λίγη υπομονή… και δεξιοτεχνία!

Τα υλικά διακόσμησης στη ζαχαροπλαστική μπορούμε να τα προμηθευτούμε από το διαδίκτυο ή από εξειδικευμένα καταστήματα. Για τη συγκεκριμένη πρόταση διακόσμησης θα χρειαστούμε οξικό άλας (acetate), ένα είδος κυτταρίνης και χρωματισμένα βούτυρα κακάο. Εάν δεν βρούμε acetate, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια λεπτή λαδόκολλα. Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρωματισμένα βούτυρα κακάο, αλλά κάποια άλλα σταθερά χρώματα ζωγραφικής για ζαχαροπλαστική.

Η πρόταση μπορεί να εφαρμοσθεί σε οποιαδήποτε σοκολατένια τούρτα θα ετοιμάσετε!

Υλικά για τη λουλουδένια διακόσμηση της τούρτας μας
Υλικά
Έτοιμο, στρογγυλό κέικ (διατηρημένο στο ψυγείο)
Λευκή σοκολάτα
Χρωματιστά βούτυρα κακάο (ή σταθερά χρώματα ζαχαροπλαστικής)
Σπάτουλα για επικάλυψη σοκολάτας
Πινέλο ζωγραφικής
Χάρακα
Φύλλο acetate
Κομμάτι χαρτονιού
Ψαλίδι
Μικρό μαχαίρι

Τρόπος παρασκευής

Αρχικά, βρίσκουμε την περιφέρεια του κέικ πολλαπλασιάζοντας τη διάμετρο με το π 3,14, π.χ. 15,24×3.14=47,85εκ. Μετράμε, επίσης, το ύψος της τούρτας με έναν χάρακα.

Κόβουμε το φύλλο acetate αφήνοντας περίπου 0,5εκ. περιθώριο στο ύψος και 5-7,5εκ. μεγαλύτερο στο μήκος. Δημιουργούμε, επίσης, μικρές τριγωνικές άκρες, δεξιά και αριστερά, που θα μας βοηθήσουν να μετακινούμε ευκολότερα τη λωρίδα γύρω από το κέικ. Αναποδογυρίζουμε το κομμάτι του acetate και το τοποθετούμε πάνω στο καθαρό χαρτόνι, ώστε να δουλεύουμε με μεγαλύτερη ευκολία.

Λιώνουμε τα χρωματιστά βούτυρα κακάο και χρωματίζουμε με το πινέλο πάνω στο φύλλο acetate. Αφήνουμε το σχέδιο να στεγνώσει εντελώς. Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και την τοποθετούμε στην πιατέλα που πρόκειται να τη σερβίρουμε (παρουσιάσουμε).

Αφού έχει στεγνώσει το ζωγραφισμένο φύλλο, το αναποδογυρίζουμε και πάλι και απλώνουμε πάνω του την λιωμένη λευκή σοκολάτα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις γωνίες.

Μυστικό: Η λευκή σοκολάτα πρέπει να είναι αρκετά στεγνή για να μην τρέχει και χαλάσει το σχέδιο μας, αλλά και αρκετά ευέλικτη ώστε να περιτυλιχθεί γύρω από την τούρτα. Η ιδανική στιγμή είναι όταν δεν είναι ούτε πολύ ρευστή, ούτε πολύ στερεή, αλλά κατά κάποιο τρόπο κολλώδης.

Πιάνουμε το φύλλο acetate από τα τριγωνάκια που εξέχουν δεξιά και αριστερά, ξεκινώντας να την τοποθετούμε από την μία άκρη. Προσέχουμε να μην πιέζουμε δυνατά με τα δάχτυλα μας πάνω στην τούρτα, μιας και οι τριγωνικές άκρες μας βοηθούν να βάλουμε το ζωγραφισμένο μας φύλλο με ευκολία.
Τελειώνουμε, πιέζοντας ελαφρά το σημείο επαφής αρχής και τέλους του φύλλου. Αφήνουμε το περίσσευμα ελεύθερο και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 20 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να είναι έτοιμο.

Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και αφαιρούμε προσεκτικά το φύλλο acetate. Για να απομακρύνουμε τυχόν υπολείμματα σοκολάτας ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα μαχαίρι, είτε κάτω από καυτό νερό, είτε με το σεσουάρ. Εάν κάποιο σχέδιο δεν φαίνεται πολύ καλά, διορθώνουμε τοπικά με το πινέλο και το ανάλογο χρώμα.

Τοποθετούμε στην κορυφή της τούρτας περισσότερη βουτυρόκρεμα, σοκολάτα ή σοκολάτα γκανάς. Απλά, προσέχουμε ώστε τα υλικά να μην είναι τόσο ζεστά, ώστε να μας χαλάσουν την περιμετρική διακόσμηση. Εάν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε ακόμα περισσότερο την τούρτα μας με μερικά σοκολατένια λουλούδια, εάν και από μόνο του αποτελεί ένα πανέμορφο έργο τέχνης!

Από την Άντζελα Μολφέτα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ