Τίνα Μεσσαροπούλου: Κι όμως αυτός ήταν ο λόγος που απολογήθηκε στη Διευθύντρια του σχολείου της


Η Τίνα Μεσσαροπούλου μας διηγήθηκε τις παιδικές τις αναμνήσεις και αποκάλυψε  ότι ήταν μια ατίθαση έφηβη, η οποία μάλιστα είχε φτάσει και μέχρι το γραφείο της διευθύντριας του σχολείου της.

Τα λεγόμενα και οι εμπειρίες όπως η ίδια περιγράφει στο ακόλουθο κείμενο.

ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ, μου άρεσε πολύ να χορεύω. Θυμάμαι περνούσα ώρες κάνοντας δικές μου χορογραφίες, τις οποίες και παρουσίαζα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, με θεατές τους γείτονες από τα γύρω μπαλκόνια. Ωστόσο δεν κατάφερα να γίνω χορεύτρια, ούτε να φορέσω τις περίφημες πουέντ, γιατί ο μπαμπάς μου δεν ήθελε να χαλάσω τα δάχτυλα μου και με σταμά­τησε από το μπαλέτο.

ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ήταν να γίνω για­τρός και να ακολουθήσω το δικό του επάγγελμα Αν και προσπάθησε πολύ να μου κάνει πλύση εγκεφάλου από μικρή, τελικά δεν τα κατάφερε μένα, αλλά πέτυχε διάνα με τον κατά 4 χρόνια μικρότερο αδελφό μου. Και μπορεί να μην π πτυχίο ιατρικής, αλλά μια ιατρική τουλάχιστον εμπειρικά την τελείωσα.

ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΤΙΘΑΣΗ ΩΣ ΕΦΗΒΗ. Επαναστάτρια θα έλεγα. Οι καλόγριες δεν ήταν φαίνεται ικανές να με τιθασεύσουν. Ακόμα θυμάμαι τις Κυριακές να γυρίζω σπίτι ύστερα από μια σύντομη διαμονή σε σπίτι συμμαθήτριας μου το Σάββατο το βράδυ και να βρίσκω τα ρούχα μου πεταμένα στον διάδρομο της πολυκα­τοικίας. Η μαμά μου, βλέπετε, είχε ανακαλύψει ότι περιμέναμε να πάει 12 τα μεσάνυχτα για να ξεπορτίσουμε στα κλαμπ της εποχής.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΙΘΑΣΗ ήμουν και στο σχολείο, αν και καλή μαθήτρια και επιμελής, και αυτό ήταν πάντα που με έσωζε. Μάλιστα, επειδή φορούσαμε στολή και δεν μου άρεσε η φούστα γιατί ήταν φαρδιά και μακριά, έβγαλα όλο το δημοτικό με την ίδια. Όταν πια στη ΣΤ’ Δημοτικού είχε φτάσει να είναι σούπερ μίνι, κλήθηκα να απολογηθώ στο γραφείο της διεύθυνσης.

Πηγή: Τηλέραμα


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ