Αυστρία: Νέες αποκαλύψεις Der Spiegel και Sueddeutsche Zeitung – “Χώρα μπανανία…”.


Η συνάντηση της Ίμπιζα δεν ήταν η μόνη επαφή με την Ρωσίδα “επιχειρηματία”, συνεχίζουν τις αποκαλύψεις Der Spiegel και Sueddeutsche Zeitung για τον Αυστριακό ακροδεξιό πρώην Αντικαγκελάριο Χάιντς – Κρίστιαν Στράχε.

Το περιοδικό Der Spiegel και η Sueddeutsche Zeitung, υποστηρίζουν ότι η συνάντηση του πρώην ισχυρού άνδρα του κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ) και του στενού συνεργάτη του Γιόχαν Γκουντένους με την υποτιθέμενη Ρωσίδα εκατομμυριούχο δεν ήταν η μοναδική, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Τα δύο γερμανικά έντυπα, τα οποία την Παρασκευή (17.5.2019) το βράδυ αποκάλυψαν την συνάντηση στην Ίμπιζα, κάνουν λόγο για “μισή αλήθεια” εκ μέρους των δύο πολιτικών και αποκαλύπτουν ότι, όπως προκύπτει από ηχογραφημένους διαλόγους, ο Γκουντένους διατηρούσε την επικοινωνία του με τον υποτιθέμενο στενό συνεργάτη της Ρωσίδας, ο οποίος βρισκόταν μαζί της και στην συνάντηση στην Ίμπιζα.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν μάλιστα τουλάχιστον μία φορά στην Βιέννη έναν μήνα μετά.

Αντικείμενο και αυτής της συνάντησης ήταν πιθανές επενδύσεις στην Αυστρία, με την πλευρά της “επενδύτριας” να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την υπόθεση των συμβολαίων οδοποιίας, τα οποία θα έχανε στο εξής η κατασκευαστική Strabag και θα τα αναλάμβανε η ίδια, όπως είχε υποσχεθεί ο Στράχε.Διάλογοι που σοκάρουν

Θέλουμε να προσπαθήσουμε να σας ωθήσουμε στην πρώτη θέση και μετά θα είμαστε οι καλύτεροι φίλοι που μπορεί να έχει κανείς, φέρεται να είπε ο συνεργάτης της Ρωσίδας στον Γκουντένους.

Κατά την συζήτηση αναφέρθηκε και το ενδεχόμενο νέας συνάντησης με την ίδια, “είτε στην Μόσχα είτε στο Λονδίνο είτε οπουδήποτε, δεν υπάρχει πρόβλημα”, όπως ακούγεται να λέει ο Αυστριακός. “Βίντεο Στράχε”: Ο ρόλος ομάδας Γερμανών καλλιτεχνών κι ενός διάσημου κωμικού!

Ο “απεσταλμένος” της Ρωσίδας μετέφερε ότι η “επενδύτρια” ήταν “σχετικά εκνευρισμένη”, καθώς η συζήτηση στην Ίμπιζα δεν είχε προχωρήσει όπως θα ήθελε και ζήτησε μια “χειρονομία καλής θέλησης” ως εξασφάλιση της συνέχισης της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Το FPÖ θα έπρεπε την Δευτέρα μετά την συνάντηση να εκδώσει ανακοίνωση εναντίον της κατασκευαστικής Strabag και του επικεφαλής της, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις – κλειδιά στο κείμενο – όπως και συνέβη.

Ο ίδιος ο Γιόχαν Γκουντένους ενημέρωσε μάλιστα τον “έμπιστο” συνεργάτη της “εκατομμυριούχου”, στέλνοντάς του αντίγραφο της ανακοίνωσης από την ηλεκτρονική του διεύθυνση στο κόμμα.Καγκελάριος Κουρτς: Έκανε τα στραβά μάτια

Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε την Κυριακή (19.5.2019) στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel, καθίσταται επιπλέον σαφές ότι ο Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς θεωρείται συνυπεύθυνος για την αποτυχία του κυβερνητικού συνασπισμού.

“Το σχέδιο του Καγκελάριου Κουρτς να συνασπιστεί με τους δεξιολαϊκιστές απέτυχε παταγωδώς. Τώρα θέλει νέες εκλογές και, ει δυνατόν, να κυβερνήσει μόνος. Πρόκειται για μια ριψοκίνδυνη αλλά επιδέξια κίνηση”, γράφει το γερμανικό περιοδικό, υπό τον τίτλο “Κουρτς – τέλος” (“Kurzschluss”, όρος που σημαίνει στην γερμανική “βραχυκύκλωμα”, ενώ χρησιμοποιήθηκε και από λογαριασμό στο Twitter ο οποίος θεωρείται ότι σχετίζεται με την διαρροή του βίντεο στον Τύπο).

“Εδώ και ενάμιση χρόνο ο Σεμπάστιαν Κουρτς άντεξε να συγκυβερνά με τους δεξιολαϊκιστές της FPÖ. Από τον Δεκέμβριο του 2017 έως τώρα κυβέρνησε με αυτό το κόμμα. Ακόμη και το Σάββατο (18.5.2019) το βράδυ βρήκε λόγια επαίνου για τον κυβερνητικό εταίρο του, παρά τις δεκάδες αηδιαστικές, εν μέρει ακροδεξιές, αποτυχίες των προηγούμενων μηνών. Μόνο το βίντεο που δημοσίευσαν το Spiegel και η SZ οδήγησε τον Κουρτς να τερματίσει αυτή την συμμαχία”, συνεχίζει ο αρθρογράφος και τονίζει:

“Επιτέλους! Για υπερβολικά πολύ καιρό σιωπούσε, ανεχόταν παρεκτροπές και παρέβλεπε σκάνδαλα. Τώρα λέει «Aρκετά!», σαν να μην ήξερε από πριν με ποιον συνεργάζεται – με ένα κόμμα του οποίου οι πρωταγωνιστές δεν έχουν επιφυλάξεις για τους νεοναζί”.

Σύμφωνα με τον συντάκτη, το μεγαλύτερο λάθος του αυστριακού Καγκελάριου ήταν ότι άνοιξε τον δρόμο για τους δεξιολαϊκιστές προς τις κυβερνητικές θέσεις και τους κατέστησε έτσι κοινωνικά αποδεκτούς.

“Συνέβαλε στο να μετακινηθούν τα όρια του τι μπορεί να ειπωθεί και στο να δηλητηριαστεί η διάθεση στην Αυστρία. Συμμετείχε στην προσπάθεια ώστε κάθε πρόβλημα στο τέλος να οδηγεί στους ξένους και στους πρόσφυγες”, προσθέτει και σημειώνει ότι “ο Κουρτς θα έπρεπε να γνωρίζει – πολύ πριν από το βίντεο – με ποιον είχε μπλέξει (…). Οι δεξιολαϊκιστές, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους μεγάλους πατριώτες, κατάφεραν στην χώρα τους την μεγαλύτερη ζημιά:

Η Αυστρία θεωρείται διεθνώς μπανανία”.

Το άρθρο καταλήγει επισημαίνοντας ότι ο Σεμπάστιαν Κουρτς φιλοδοξεί να αποσπάσει ψηφοφόρους από την FPÖ, τονίζει ωστόσο ότι για την ζημιά που προκάλεσε στην χώρα η κυβέρνηση είναι ο ίδιος συνυπεύθυνος.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ