Ευρωεκλογές 2019: Η συσπείρωση το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ


Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο ζητούμενο για το κυβερνών κόμμα μια εβδομάδα πριν από τα ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή καθώς η προσωπική επίθεση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα λειτούργησε προς αυτή την κατεύθυνση.

Παρ’ όλα αυτά ένα κομμάτι των ψηφοφόρων που το 2015 ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα εμφανίζεται ακόμα να μην έχει αποφασίσει τι θα κάνει. Εάν δηλαδή θα συνταχθεί με το κυβερνών κόμμα ή θα θελήσει να  στείλει ένα μήνυμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως μιλώντας στον Πειραιά έβαλε τα διλήμματα της κάλπης της 26ης Μαΐου. «Πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι γραμμένη η 13η σύνταξη, η ενίσχυση του εισοδήματος, τα μόνιμα μέτρα που ανακοινώσαμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ευρωεκλογές 2019 – Τσίπρας στον Πειραιά: “Tο πείραμα της μετα – δημοκρατίας…

«Σήμερα που έφυγαν πάνω από το κεφάλι μας οι τεχνοκράτες και τα τρωκτικά,  δεν σας λέμε ότι ζούμε σε παράδεισο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά βγάλαμε τη χώρα σε ξέφωτο και έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στους πολλούς τις θυσίες που έκαναν, με μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης για τους πολλούς.

Aυτά τα μέτρα δεν ήταν δεδομένο ότι θα έρχονταν εάν μεθοδικά δεν τα σχεδιάζαμε τρία χρόνια τώρα. Εμείς, που παραλάβαμε τα ταμεία της χώρας χωρίς ούτε ένα ευρώ μέσα».

Συνεπώς, κατέληξε: «Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόχρονα ψήφος εμπιστοσύνης σ’ αυτά τα μέτρα ενίσχυσης των πολλών, στα μέτρα  ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το ευρώ-εκλογικό αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός είπε πως όσοι είχαν προεξοφλήσει την έκβαση αυτής της μάχης, θα έχουν μία δυσκολία να κοιμηθούν τη νύχτα της Κυριακής, δεν θα τους πιάνει ο ύπνος».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα  μηνύματα που θέλουν τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ συνεχώς να μειώνεται: «Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι η εικονική πραγματικότητα των αναλύσεων και τον δημοσκοπήσεων, σαν τους αγώνες του Στοιχήματος που αν τους πληρώσεις καλά, τους στήνεις. Κάνουν λάθος. Mπορεί να έχουν χρήματα για να αγοράσουν δημάρχους, βουλευτές, δημοσιογράφους αλλά λαό δεν μπορούν να αγοράσουν».

Δίνοντας έμφαση στην εικόνα των τελευταίων ημερών, πρόσθεσε: «Το παλιό κατεστημένο που χρεοκόπησε την πατρίδα μας, σχεδίαζε την παλινόρθωσή του από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε.

Στην αρχή με την περίφημη «αριστερή παρένθεση», έχοντας ταυτιστεί με τους πιο σκληρούς δανειστές. Μετά μιλούσαν για κοινωνικό όλεθρο και για καταστροφή, προέβλεπαν ότι δεν θα κλείσουν οι αξιολογήσεις, ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια.

Στο μεταξύ, είχαν φροντίσει να συσσωρεύσουν μέσα ενημέρωσης, ώστε να στρέψουν το δικό μας όπλο, τον λαϊκό κόσμο, εναντίον μας. Ξεκίνησαν το πείραμα από τον Πειραιά, προσπάθησαν να σπείρουν αμφιβολίες για την εντιμότητά μας.

Όμως, δεν αρκεί να έχεις λεφτά και μέσα ενημέρωσης, αλλά χρειάζεται αφήγημα, χρειάζονται προτάσεις, χρειάζεται και να μην τρομάζεις τον λαό όταν παρουσιάζεις τις θέσεις σου. Και όσο ο λαός τους γυρίζει την πλάτη τόσο τους πιάνει πανικός και μας πολεμούν με περισσότερη λάσπη».

Σημείωσε εκ νέου ότι δεν αναφέρεται μόνο στον θεσμικό αρχηγό της ΝΔ αλλά και στον «φυσικό αρχηγό της που τώρα βγαίνει συχνά στο μεϊντάνι», εννοώντας τον κ. Μαρινάκη.

Έκλεισε μάλιστα την ομιλία του καλώντας τον λαό του Πειραιά να πει «άντε γεια στους βαρόνους που κηλιδώνουν αυτό τον τόπο».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ