Οι κίνδυνοι όταν φορτίζεις το κινητό σου τηλέφωνο στο αυτοκίνητο


Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν τα τελευταία χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και δεν ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι από την εποχή που «βγήκαν» τα smartphones έχουν πραγματικά γίνει… προέκταση του χεριού μας.

Οι ενστάσεις για την αλόγιστη χρήση τους είναι πολλές όμως όλοι συναινούν στο γεγονός ότι αν τα χρησιμοποιείς σωστά τότε μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα.

Πλέον τα smartphones αποτελούν χρήσιμα πολυεργαλεία καθώς εκτός από τηλέφωνο, μηνύματα και ίντερνετ, έχουν πολλές ακόμα χρήσεις. Μία από τις πιο γνωστές είναι το GPS.

Ωστόσο – σύμφωνα με τους ειδικούς της τεχνολογίας – η φόρτιση των κινητών τηλεφώνων μέσα στο αυτοκίνητο προκειμένου να μην τελειώσει η μπαταρία από την πολύωρη χρήση εφαρμογών GPS (για παράδειγμα σε ένα μακρινό ταξίδι) ίσως και να μην είναι η καλύτερη ιδέα.

Χαμηλή τάση

Όπως εξηγούν, η θύρα USB που διαθέτουν τα αυτοκίνητα μπορεί να φαίνονται σαν μια καλή επιλογή να φορτίσεις το κινητό σου μην περιμένεις όμως να φορτίσει όπως με τον κανονικό φορτιστή. Το καλύτερο που μπορείς να επιτύχεις είναι απλά να κρατήσει το κινητό σου ανοιχτό για λίγη ώρα περισσότερο. Ο λόγος είναι ότι η θύρα USB έχει πολύ χαμηλότερη τάση από αυτό που χρειάζεται το κινητό για να φορτίσει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το smartphone σου να λαμβάνει λιγότερο ρεύμα από το απαιτούμενο.

Επίσης δεν είναι απίθανο εξαιτίας της χαμηλής τάσης το σύστημα φόρτισης να παρουσιάσει φθορές αν η πρακτική αυτή επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην θέση του αναπτήρα

Για την φόρτιση του κινητού, υπάρχει και η επιλογή τοποθέτησης του usb στην θέση του αναπτήρα. Εκεί βεβαίως υπάρχει μεγαλύτερη τάση, αλλά δυστυχώς η τάση αυτή είναι πολύ περισσότερη από αυτή που χρειάζεται πραγματικά το κινητό μας τηλέφωνο. Και εδώ λοιπόν μπορεί να καταστραφεί το σύστημα φόρτισης. Μάλιστα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι σε περίπτωση υπερθέρμανσης, μπορεί να δημιουργηθεί βλάβη στο εσωτερικό του smart phone.

Κατανάλωση

Ακόμα όμως και αν δεν σε απασχολεί και τόσο το κινητό του γιατί είναι παλιό ή φθηνό τότε μάλλον πρέπει να σκεφτείς τις επιπτώσεις της πρακτικής αυτής στο αυτοκίνητό σου. Αν λοιπόν φορτίζεις συχνά το τηλέφωνό σου κατά την διάρκεια της οδήγησης και αν αφήσεις το αυτοκίνητο με σβηστή μηχανή και το ραδιόφωνο ανοιχτό, το πιο πιθανό είναι να μην πάθει τίποτα αν είναι καινούριο μοντέλο και έχει καινούρια μπαταρία. Αν όμως δεν ισχύουν αυτά τα 2 τότε καλό θα ήταν να το αποφύγεις την φόρτιση μέσω USB.

Ασφάλεια

Τέλος αν ο λόγος που επιθυμείς να φορτίσεις το κινητό σου τηλέφωνο είναι για να έχεις κάτι να ασχολείσαι όσο οδηγείς, τότε καλύτερα να μην το κάνεις. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από την δική μας ζωή, υπάρχουν κι άλλες ζωές στον δρόμο. Σίγουρα κανένας δε θέλει να είναι αιτία ενός δυστυχήματος. Οι ειδικοί συμβουλεύουν λοιπόν να κρατάμε και τα δύο χέρια μας στο τιμόνι και να είμαστε συγκεντρωμένοι στην διαδρομή.

Τα παιχνίδια με το κινητό μπορούν να περιμένουν για τις ώρες που είμαστε στο σπίτι και χαλαρώνουμε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ