Τσίπρας: Η 13η σύνταξη έχει κρατήσεις γιατί είναι μόνιμη


Συνέντευξη στο ραδιόφωνο News24/7 δίνει αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Πιθανά νέα μέτρα ελάφρυνσης αν τα δημοσιονομικά το επιτρέψουν. Ανοικτό το ενδεχόμενο για δώρο Χριστουγέννων.
«Σταμάτησε το πάρτι στην υγεία, η ρεμούλα, η διαπλοκή Έτσι φτιάχτηκαν τα πλεονάσματα».
«Βλέπω η ΝΔ να τα βάφει μαύρα την Κυριακή – Βουλευτικές στο τέλος της τετραετίας».

Με μεγάλο ζητούμενο για το κυβερνών κόμμα τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, έξι μόλις ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί συνέντευξη στο ραδιόφωνο News24/7.

Για τα θετικά μέτρα και 13η σύνταξη

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο και περαιτέρω θετικά μέτρα ελάφρυνσης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο τέλος του χρόνου και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ακυρωθεί η κατάργηση του αφορολόγητου.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τα δημοσιονομικά και τις εξαγγελίες θετικών μέτρων από την κυβέρνηση ανέφερε ότι «πέρασε μια πολύ σκληρή οκταετία λιτότητας και από τον Αύγουστο του 18 έχουμε τη δυνατότητα να ορίζουμε τα μέσα μέσα από τα οποία πιάνουμε τους συμφωνημένους στόχους».

«Προσωπική εκτίμηση τα μέτρα που ανακοινώσαμε και εφαρμόζονται ήδη θα δημιουργήσουν ακόμα καλύτερες προοπτικές» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας ότι «Δεν είναι παροχές όπως τις ονομάζουν αλλά μέτρα κοινωνικής στήριξης».

«Τώρα που βγήκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εκτιμήσαμε ότι έχουμε έναν δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα που αφορά συντάξεις και μειώσεις φόρων» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αφορολόγητο ο πρωθυπουργός είπε: «Το πότε θα ψηφίσουμε την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου θα το αποφασίσουμε εμείς. Δεν ασχολούμαστε με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της αντιπολίτευσης. Είναι κομμάτι του δικού μας σχεδιασμού. Δεν υπάρχει ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι δεν θα ψηφίσουμε τη διατήρηση του αφορολόγητου».

Απαντώντας στην ερώτηση για τις κρατήσεις στη 13η σύνταξη ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «έχει κρατήσεις γιατί είναι μόνιμη». «Έτσι ήταν και πριν την καταργήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Η 13η σύνταξη όπως την καθιερώσαμε είναι ένα ποσό ίσο με το παλιό δώρο Πάσχα. Αυτές είναι οι δυνατότητες τις ελληνικής οικονομίας, και τις εξαντλούμε για να στηρίξουμε τους πολλούς. Στόχος μας είναι να δίνεται αντίστοιχο ποσό και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα».Για τα πλεονάσματα

«Τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις από το 2010 πήρανε μέτρα 60 δισ. και είχαμε μηδενικό πλεόνασμα γιατί 1. δεν στόχευσαν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 2. Εμείς δώσαμε μάχη για να αυξηθεί η απασχόληση, και ήρθαν εισφορές στα ταμεία 3. Σταμάτησε το πάρτι στην υγεία, η ρεμούλα, η διαπλοκή. Έτσι φτιάχτηκαν τα πλεονάσματα.

Καταφέραμε να κάνουμε το ασφαλιστικό μας σύστημα που ήταν στα όρια της κατάρρευσης, πλεονασματικό κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως» είπε ο πρωθυπουργός.Επίθεση σε Βέμπερ και Στουρνάρα

«Εμείς σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μέτρα με απόλυτη δημοσιονομική ασφάλεια. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες & οι δυνάμεις της ιδεολογικής εμμονής στα μνημόνια αντιδρούν, πρώτος ο κ.Βέμπερ.

Ο κ. Βέμπερ είπε πως αυτά που κάνουμε τα πληρώνουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Ο κ. Βέμπερ πρέπει να κοιτάξει τα της Βαυαρίας που είναι πλέον ο αδύναμος κρίκος της οικονομίας της ΕΕ. Πέρασε η εποχή των greek statistics και των τεμπέληδων Ελλήνων. Αν ο συσχετισμός μετά τις ευρωεκλογές είναι εναντίον μας, ούτε εγώ ούτε κανένας θα μπορεί να εγγυηθεί για τα μέτρα» ειπε ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τις «τεταμένες σχέσεις της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα. «Νομίζω ότι έχει εξαντληθεί η θεσμική στάση της κυβέρνησης για συνεννόηση με τον κ. Στουρνάρα. Αλλά δεν θέλω να σπουδαιολογώ, γιατί δεν νομίζω ότι έχει περιθώριο να κάνει πολλά πράγματα» «Προβλέπω η ΝΔ να τα βάφει μαύρα – Βουλευτικές στο τέλος της 4ετίας»

Σχολιάζοντας το μουσικό χαλί της εκπομπής, το τραγούδι Paint It Black ο Αλέξης Τσίπρας είπε χιουμοριστικά:

«Το paint it black που έχετε για τραγούδι πάει για τη Νέα Δημοκρατία. Τη βλέπω να τα βάφει μαύρα την επόμενη Κυριακή».

«Χαίρομαι πολύ για τις αρνητικές δημοσκοπήσεις γιατί συνεχώς διαψεύδονται. Και το κλίμα που εισπράττω δεν είναι κλίμα υποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να περπατήσω, όχι από τις αντιδράσεις, αλλά από τον κόσμο που μου λέει “προχώρα”. Άποψή μου είναι και παραμένει ότι οι κάλπες πρέπει να στηθούν στο τέλος της τετραετίας, γιατί αυτό είναι ένα μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το debate που δεν έγινε ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται το debate. Η άρνηση του αυτή εκπέμπει ηττοπάθεια. Ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει αφήγημα γι’ αυτό δεν θέλει την αντιπαράθεση (…)

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πρωτοφανής συγκέντρωση δύναμης πυρός από τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης. Με αποκορύφωμα την αγορά από τον κ Μαρινάκη του ΔΟΛ και τη μετατροπή του σε φερέφωνο της οικογένειας Μητσοτάκη. Αυτό θυμίζει χώρα της Λατινικής Αμερικής. Αλλά στο τέλος αυτή η υπερβολή της προπαγάνδας θα γυρίσει μπούμερανγκ σε αυτούς που την ενορχηστρώνει».

Σχολιάζοντας το σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ ο πρωθυπουργός μίλησε για «πρωτοσέλιδο από τα LIDL».

 

 

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ