5 (φανταστικοί) λόγοι για να κλείσεις το κινητό σου


Έχουμε μάθει να είμαστε συνεχώς online από το πρωί μέχρι το βράδυ ξεχνώντας πως ήταν η ζωή μας πριν τα κινητά και το διαδίκτυο.

Φυσικά και πιστεύω πως η τεχνολογία μας βοηθάει πάρα πολύ, αλλά έχετε αναρωτηθεί αν τη χρησιμοποιείται σωστά; Νομίζω πως οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από το να είναι μόνιμα online. Και δυστυχώς πολλές φορές όταν εννοούμε πως είμαστε online σημαίνει πως παρακολουθούμε τις ζωές φίλων και γνωστών από το facebook και το instagram.

Αλήθεια, έχετε ποτέ σκεφτεί να κλείσετε για κάποιες ώρες το κινητό σας και να περάσετε όμορφα στην κανονική σας ζωή;

Εγώ το τόλμησα και πιστέψτε με πέρασα πολύ καλά! Πρώτη φορά το δοκίμασα πριν από ένα χρόνο όπου για 5 ολόκληρες ημέρες ήμουν με κλειστό κινητό. Ήταν 5 φανταστικές ημέρες κι έτσι το καθιέρωσα: να κλείνω μία ημέρα της εβδομάδας το κινητό μου. Από εκεί κι πέρα αλλάζουν πολλά και ουσιαστικά πράγματα… Είναι σαν να ξανά γνωρίσεις από την αρχή τον εαυτό σου, να εκτιμάς τη πραγματική ζωή και πάνω από όλα να μην έχεις άγχος (ναι, γίνεται κι αυτό).

Αυτοί είναι οι 5 φανταστικοί λόγοι για να κλείσεις (κι εσύ) το κινητό σου:

Ξεκούραση τώρα: Με το να κοιτάζεις συνεχώς το κινητό σου δεν ξεκουράζεσαι, ούτε μπορείς να χαλαρώσεις πραγματικά, ενώ αν παρατηρήσεις καλά είσαι συνεχώς σε άγχος.
Αφιέρωσε χρόνο σ αυτά που σε ευχαριστούν: Με το να είσαι μονίμως online παρακολουθείς τις ζωές των άλλων και παραμελείς τη δική σου. Σκέψου πόσες φορές είπες θα δω για δέκα λεπτά το κινητό μου και τελικά πέρασε πάνω από μία ώρα. Τελικά τι κέρδισες; Να χάσεις μια ώρα από τη ζωή σου και δεν έκανες κάτι που πραγματικά θα σε έκανε χαρούμενο/η.
Break: Με το να κάνεις ένα διάλειμμα από όσα επαναλαμβάνεις μέσα στη βδομάδα είναι απλώς λυτρωτικό κι απελευθερωτικό. Δοκίμασε το και θα δεις πόσο ανανεωμένος/η θα νιώσεις.
Ζήσε την στιγμή: Μακριά από το διαδίκτυο και χωρίς το άγχος τι φωτογραφία να ανεβάσεις τώρα πέρνα μοναδικές στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Να είσαι εκεί και όχι με το χέρι στην οθόνη του κινητού σου.
Μελαγχολία τέλος: Όταν περνάς πραγματικά καλά δεν έχεις χρόνο για να ασχοληθείς με το κινητό σου και κατά συνέπεια με τις ζωές των άλλων. Βλέπουμε φωτογραφίες των άλλων που δείχνουν ότι περνάνε φανταστικά και τελικά δεν ισχύει αυτό. Πόσοι άνθρωποι βγαίνουν με φίλους και δείχνουν ότι όλα είναι super και τελικά δεν έχουν ανταλλάξει λέξη;;
Από σήμερα κιόλας ξεκίνησε να κλείνεις για λίγο το κινητό σου -μη δικαιολογηθείς πως μπορεί να γίνει κάτι (συνήθως δε γίνεται) και επίσης πέρνα καλά χωρίς να κάνεις κάτι απλά για να το δείξεις στους follwers σου, αλλά μόνο για σένα. Γιατί η πραγματική ζωή συμβαίνει μακριά από την οθόνη σου….

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ