5 συχνά λάθη στη διακόσμηση του σαλονιού


Το σπίτι μας πρέπει να είναι ο χώρος που νιώθουμε άνετα, ο χώρος που μας εκφράζει. Αν θες να δημιουργήσεις ένα λειτουργικό και όμορφο χώρο, προσπάθησε να αποφύγεις αυτά τα συχνά λάθη στη διακόσμηση του σαλονιού. Αν σκέφτεσαι μια μικρή ανακαίνιση, αυτή είναι η ευκαιρία να κάνεις μερικές αλλαγές στη διάταξη και τη διακόσμηση.

Καθορισμός του κεντρικού σημείου του σαλονιού
Το σαλόνι είναι το κεντρικό σημείο του σπιτιού, το σημείο που μαζευόμαστε με τους φίλους μας και χαλαρώνουμε. Πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει ένα κυρίαρχο σημείο, είτε αυτό είναι το τζάκι, είτε κάποιο έργο τέχνης, είτε το τραπεζάκι που χρησιμοποιούμε.

Μη φοβάστε να βάζετε τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους, αν έχετε το χώρο. Αντ’αυτού δημιουργήστε τετράγωνες ή κυκλικές διατάξεις με τα έπιπλα, ώστε να είναι αντικριστά.

 

Έλλειψη πλαϊνών χώρων
Εκτός του να υπάρχει ένα κεντρικό σημείο, κάποιες πλευρές του σαλονιού θα πρέπει να εξυπηρετούν και άλλες λειτουργίες όπως ένα γραφείο για μελέτη ή για τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Δημιουργήστε τέτοιες μικρότερες γωνιές με μικρά έπιπλα και χαλαρωτικά καθίσματα.

Έλλειψη επαρκούς φωτισμού
Χρησιμοποιούμε τα καθιστικά μας για πολλούς λόγους: για διασκέδαση, χαλάρωση, ανάγνωση, εργασία, οπότε ο φωτισμός πρέπει να είναι επαρκής και να μπορεί να εξυπηρετεί όλες αυτές τις δραστηριότητες. Αντί να έχετε ένα κεντρικό φωτιστικό στο ταβάνι, δοκιμάστε να βάλετε εσωτερικό φωτισμό σε κάποια ράφια με βιβλία ή διακοσμητικά, βάλτε φωτιστικά δαπέδου που προσθέτουν βάθος, προσθέστε μικρά αμπαζούρ σε κάποιες γωνιές και ένα πολυέλαιο στο κέντρο του σαλονιού.

Κομψά χρώματα και συνδυασμοί επίπλων
Μη χρησιμοποιείτε το μπεζ απλά και μόνο επειδή είναι ασφαλές. Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να συνδυάσετε τα χρώματα, ρωτήστε κάποιον ειδικό να σας βοηθήσει να επιλέξετε όμορφες αντιθέσεις, όπως το μπλε με το κίτρινο.

Ως ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη του σπιτιού, το σαλόνι είναι το ιδανικό μέρος να προβάλλετε έργα τέχνης ή αντίκες που αντικατροπτίζουν την προσωπικότητά σας.

Υπερβολή
Προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε πολλά μικρά κομμάτια στο σαλόνι σας, αλλά μεγάλα κομμάτια (πίνακες ή χαλιά) που δίνουν μια άλλη κομψότητα και συνοχή στο χώρο.

 

Τελευταίες σκέψεις
Πολύ μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μας το περνάμε στο σαλόνι μας. Εδώ υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας, παρακολουθούμε ταινίες με την οικογένεια και τους φίλους μας και χαλαρώνουμε μετά από μια κουραστική μέρα. Άρα αυτός ο χώρος πρέπει να είναι άνετος και με στυλ.

Ο σχεδιασμός, η διάταξη και η διακόσμηση αυτού του χώρου είναι πρωταρχικής σημασίας. Πρέπει να τα σχεδιάσετε σωστά κι αν τα έχετε αμελήσει στο παρελθόν, τώρα είναι η ευκαιρία. Προσπάθησε να αποφύγεις όλα τα παραπάνω και να δώσεις λίγη περισσότερη σημασία στη διακόσμηση του χώρου. Ακόμα και μικρές αλλαγές μπορούν να ανανεώσουν τελείως το χώρο σου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ