Κουμουτσάκος: Η ΝΔ ξεκινά πρωτοβουλίες για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία προχωρά σε συγκεκριμένες ενέργειες για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο κ. Κουμουτσάκος μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ολομέλεια κατά την Ειδική Συνεδρίαση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έκανε την ακόλουθη δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

“Σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση, διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έμεινε μόνο στους λόγους μνήμης και κατάθεσης τιμής προς τους Ποντίους, τα χιλιάδες σφαγιασθέντα θύματα κατά την Γενοκτονία. Έκανε αυτό, που είναι ο πραγματικός φόρος τιμής: Προχώρησε στην ανακοίνωση συγκεκριμένων ενεργειών για τη διεθνή πλέον αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Και ήταν μετρημένα, συγκεκριμένα και προγραμματισμένα βήματα”, αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

“Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι η επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ξεκινήσει αμέσως καλά προετοιμασμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, η ομάδα των βουλευτών που συμμετέχει στον κατεξοχήν αρμόδιο οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, θα θέσει κι εκεί το θέμα, παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ έχει προβεί σε συγκεκριμένα βήματα, θέτοντας το ζήτημα αυτό στο ανώτατο δυνατό επίπεδο από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα στην βοηθό του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. Προσωπικά, με οδηγίες και την σύμφωνη γνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέφερα ότι το θέμα αυτό αποκτά όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα και στο μέλλον εμείς πρόκειται να το θέσουμε”, καταλήγει η δήλωση.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ