Γερμανία: Ξόδεψε το ποσό ρεκόρ των 23 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες

Αυξημένο σε σχέση με το 2017 ήταν το ποσό που δαπάνησε μέσα στο 2018 η Γερμανία για τους πρόσφυγες. Έφτασε τα 23 δισ.ευρώ.

Το ποσό ρεκόρ των 23 δισεκατομμυρίων ευρώ (25,65 δισ. δολάρια) δαπάνησε πέρυσι η Γερμανία για να βοηθήσει τους πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και να καταπολεμήσει τις ρίζες των αιτιών που οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται κυβερνητικό έγγραφο.

Αυτό σημαίνει μια αύξηση σχεδόν 11% στα 20,8 δισεκ. ευρώ που έδωσε η Γερμανία το 2017, σύμφωνα με το έγγραφο που συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών.

Η κυβέρνηση της ‘Αγγελα Μέρκελ δαπάνησε συνολικά 7,9 δισεκ. ευρώ το 2018 σε μέτρα που είχαν στόχο να κρατήσουν τους μετανάστες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης στις χώρες καταγωγής τους, μια αύξηση 16% σε σχέση με το 2017.

Τα 16 κρατίδια της Γερμανίας που έχουν αναλάβει κυρίως τη στέγαση και την ένταξη των μεταναστών που φθάνουν από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν έλαβαν 7,5 δισεκ. ευρώ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση πέρυσι, σύμφωνα με την αναφορά. Αυτό σημαίνει μια αύξηση 14% τον χρόνο.

Η Αλις Βέιντελ, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) επέκρινε την κυβέρνηση Μέρκελ για σπατάλη δισεκατομμυρίων για τους πρόσφυγες λέγοντας: «Αυτό είναι ένα πολυδάπανο πάρτι υποδοχής σε βάρος των πολιτών».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here