Τι σχέση έχει ο Σπηλιωτόπουλος με την προοδευτική συμμαχία του Τσίπρα


Ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με την καραμανλική περίοδο της Νέας Δημοκρατίας, τοποθετήθηκε δημόσια για το προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα για μια προοδευτική συμμαχία.

Πρόκειται για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατά την πρώτη περίοδο του Κώστα Καραμάνλη αλλά και υπουργού στη συνέχεια ο οποίος σημείωσε πως το κάλεσμα του πρωθυπουργού για τη συγκρότηση ευρέως προοδευτικού μετώπου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς, αφορά «τον οιονδήποτε συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία. Γιατί, όποιος συμμετέχει σε μια διαδικασία, συμμετέχει με ένα πρόσημο προσήλωσης στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο των δυνάμεων. Αν λοιπόν το πρόσωπό του είναι δημοκρατικό, ένα τέτοιο προσκλητήριο τον αφορά, γιατί αντιλαμβάνεται ότι η ιστορία δεν μπορεί να επαναληφθεί με όρους μεσοπολέμου. Διότι αν επαναλάβουμε τα ίδια σφάλματα, τα οποία βλέπουμε μετά την πτώση της Βαϊμάρης -πολλά τέτοια φαινόμενα έχουμε ζήσει σε αυτή την Ευρώπη και με άλλες αφορμές- η ιστορία θα είναι φάρσα».

Η δήλωση του πρώην υπουργού στο ραδιόφωνο «Πρακτορείο» έρχεται λίγες ώρες μετά από δημοσίευμα με το οποίο έγινε γνωστό πως ο Κώστας Καραμανλής μπαίνει στη μάχη των ευρωεκλογών υπέρ της Νέας Δημοκρατίας με δύο εμφανίσεις, μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη.

«Πρέπει να αντιτάξουμε όλες και όλοι τον δικό μας εαυτό στο να μην πισωγυρίσει η Ευρώπη σε άκρα και σε ακρότητες και κάποια στιγμή να αντισταθούμε στη μεγαλύτερη γάγγραινα του πολιτικού συστήματος, η οποία κρύβει τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία, που είναι ο λαϊκισμός», συμπλήρωσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος σχολιάζοντας το διακύβευμα των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Σχετικά με τη δυνατότητα επίτευξης συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, ο πρώην υπουργός παρατήρησε: «Είναι σαφές, γιατί πολλές φορές αυτό ήταν το αναπόφευκτο, το αναγκαίο ή πολλές φορές και το ζητούμενο. Απορώ πώς αυτό δεν το είχαμε αντιληφθεί τα προηγούμενα χρόνια».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ