Πίνεις ανεξέλεγκτα χυμό; Ξανασκέψου το!


Πριν, πας να αγοράσεις να πιεις έναν «υγιεινό» – κατά κόσμον – χυμό, καλό είναι να διαβάσεις την παρακάτω έρευνα. Τι επιπτώσεις έχουν στην υγεία μας; Είναι όντως υγιεινοί;
Η κατανάλωση χυμών, όπως θα δούμε παρακάτω δεν είναι και η καλύτερη λύση για την υγεία μας. Λέγεται, μάλιστα, πως ορισμένοι χυμοί είναι χειρότεροι για την υγεία μας, περισσότερο από άλλα ανθρακούχα ποτά.

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν, αναφέρεται πως η κατανάλωση χυμών αποτελεί αιτία για πολλού πρόωρους θανάτους… Ναι καλά διαβάσατε! Τελικά τα αγαπημένα μας φρουτοποτά δεν είναι ότι καταλληλότερο για την υγεία μας. Και προς Θεού δεν μιλάμε για την κατανάλωση ενός ποτηριού ανά εβδομάδα, αλλά για την ανυπολόγιστη κατανάλωση χυμών που φτάνουν τους 5-6 ανά εβδομάδα.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του Αμερικάνικου Ιατρικού Συλλόγου, από δείγμα 13.440 ανθρώπων που ερωτήθηκαν για την συχνότητα κατανάλωσης χυμών, τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά.

Αναλυτικότερα, σε ένα μέσω όρο που προέκυψε για τα τελευταία 6 έτη, οι θανόντες με πρόωρο τέλος ανερχόντουσαν στους 1000. Οι 168 από αυτούς είχαν προσβληθεί από καρδιακή προσβολή, η οποία ήταν και μοιραία γι’ αυτούς.

Γιατί όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Οι αρμόδιοι της έρευνας δίνουν την απάντηση…
Οι επεξεργασμένοι χυμοί, περιέχουν μεγάλα ποσά ζάχαρης, όχι μόνο από τα φρούτα. Κατά την παρασκευή των χυμών, όλες οι εταιρίες προσθέτουν επιπλέον ζάχαρη, ανεξαρτήτως γλυκύτητας των φρούτων που παράγεται ο χυμός.

Το παραπάνω γεγονός είναι και ο λόγος που οι ειδικοί, συμφωνούν ομόφωνα πως τα ανθρακούχα ποτά – με μεγάλα ποσά ζάχαρης επίσης – είναι πιο «υγιεινά» σε σχέση με τους χυμούς φρούτων. Κι αυτό γιατί στα ανθρακούχα ποσά η ποσότητα ζάχαρης είναι σταθερή, ενώ στους χυμούς διαφέρει, καθώς άλλη ποσότητα ζάχαρης θα μπει σε έναν χυμό με γλυκά φρούτα και άλλη ποσότητα ζάχαρης θα μπει σε ένα φρουτοποτό με όξινα φρούτα.

Γι’ αυτό το λόγο, φρόνιμο είναι να βάζουμε ένα όριο στα ποτά που περιέχουν πολλή ζάχαρη, γιατί από εκεί που δεν το περιμένουμε καραδοκούν κίνδυνοι για την υγεία μας και όχι μόνο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ