Σκάνδαλο Αυστρία: Για αντισημιτισμό κατηγορείται ο καγκελάριος Κουρτς

Σφοδρή κριτική για αντισημιτισμό δέχεται ο καγκελάριος Κουρτς με αφορμή το σκάνδαλο των σκανδάλων που έχει ξεσπάσει στην Αυστρία και οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Και αυτό γιατί ο Σεμπάστιαν Κουρτς έχει κάνει επανειλημμένες αναφορές πως πίσω από σκανδαλώδες «βίντεο της Ίμπιζα» το οποίο προκαλεσε πολιτική κρίση στην Αυστρία, βρίσκεται ο Ισραηλινός σύμβουλος επικοινωνίας Ταλ Ζίλμπερνσταϊν, ο οποίος είχε συμβάλει στον προεκλογικό αγώνα των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών το 2017.

Το γεγονός καταγγέλλει σε σημερινές δηλώσεις του στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση στην Αυστρία, ο ισραηλινής καταγωγής Αυστριακός ιστορικός και συγγραφέας Ντορόν Ραμπινοβίτσι, κατηγορώντας τον Σεμπάστιαν Κουρτς για «τελείως ανεύθυνο παιχνίδι με αντισημιτικά στερεότυπα».

Ο Ραμπινοβίτσι, ο οποίος έχει επανειλημμένα ασχοληθεί επιστημονικά και λογοτεχνικά με την στάση που έχει επιδείξει η Αυστρία απέναντι στο παρελθόν της,  επισήμανε στις δηλώσεις του ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον Κουρτς, καθώς, ήδη στο τέλος του προεκλογικού αγώνα, ο νυν καγκελάριος είχε χαρακτηρίσει τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2017 «δημοψήφισμα ως προς το εάν θέλουμε στην Αυστρία τέτοιους σαν τον Ζίλμπερνσταϊν».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τον ιστορικό και συγγραφέα εξοργίζει, όπως σημείωσε, ότι, ενώ είναι τελείως άγνωστη η προέλευση του βίντεο, ο Σεμπάστιαν Κουρτς σε δηλώσεις του, για παράδειγμα στη γερμανική εφημερίδα Bild ή στην αυστριακή Kurier, σημειώνει ότι μπορεί κάλλιστα να φανταστεί πως πίσω από αυτό βρίσκεται ο Ζίλμπερνσταϊν, γεγονός που, σύμφωνα με τον Ραμπινοβίτσι, μπορεί να προκαλέσει όλους τους δυνατούς συνειρμούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Σεμπάστιαν Κουρτς δεν συμπεριφέρεται ως ηγέτης, και αντί να λέει ότι σε αυτή την κρίση θα προσπαθήσει να ενώσει όλους τους δημοκράτες, δεν κάνει καμία διάκριση ανάμεσα στο «σκάνδαλο της Ίμπιζα» και σε άλλα γεγονότα.

«Ο μόνος ο οποίος συμπεριφέρεται ως ηγέτης είναι ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν», τόνισε ο Ραμπινοβίτσι.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ