Πώς να φτιάξεις ποπ κορν από κουνουπίδι

Η πιο υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου σου σνακ.

Συστατικά

1 κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας γάλα
100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
2 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα τηγάνι όπου βράζει αλατισμένο νερό, ρίξε το κουνουπίδι και άστο να μαγειρευτεί για δυο λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Σούρωσε το κουνουπίδι και βάλτο σε μια πιατέλα όπου θα έχεις στρώσει χαρτί κουζίνας. Άστο για 20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει.
Παράλληλα προθέρμανε τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτύπα το γάλα με το αυγό. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ ρίξε την τριμμένη φρυγανιά, το θυμάρι, την καπνιστή πάπρικα και την ρίγανη. Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνουν ένα και ρίξε αλάτι και πιπέρι.
Ρίξε το κουνουπίδι που έχει πλέον στεγνώσει, στο μείγμα με το αυγό και το γάλα και ανακάτεψε καλά μέχρι να σιγουρευτείς ότι πήγε σε όλες τις πτυχές του κουνουπιδιού. Ρίξε το κουνουπίδι στο μείγμα με την τριμμένη φρυγανιά και ανακάτεψε καλά.
Βάλε το κουνουπίδι σε ένα ταψί. Φρόντισε να είναι μια μόνο στρώση και βάλτο στο μεσαίο συρτάρι του φούρνου. Άστο να ψηθεί για 20 λεπτά ή μέχρι το κουνουπίδι να πάρει ένα χρυσαφί-καφέ χρώμα. Με μια σπάτουλα γύρνα το κουνουπίδι και άσε να ψηθεί για 10 ακόμη λεπτά.
Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here