Ευρωεκλογές 2019: Τι ζητάει από τους ψηφοφόρους ο Μητσοτάκης


Μετά τα διλήμματα, τα μηνύματα των ευρωεκλογών. Πέντε μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει μεν να εξισώσει ευθέως τις ευρωπαϊκές εκλογές με τις εθνικές, αλλά επισημαίνει πως θα έχουν διαφορετικό βάρος σε σχέση με τις προηγούμενες, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες θα ψηφίσουν ύστερα από τέσσερα χρόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει ξεκάθαρα πάντως τις τελευταίες ημέρες να προσεταιριστεί είτε τους αναποφάσιστους είτε τους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, προκειμένου ν’ αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του και να μεγαλώσει τη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ. Οι δεξαμενές, άλλωστε, από τις οποίες η ΝΔ μπορεί ν’ αντλήσει ψήφους έως την τελευταία στιγμή είναι πολλές, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8,5% για τη Νέα Δημοκρατία – Μάχη για την τρίτη…

Από την Πάτρα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ξανά μήνυμα ότι «η κάλπη αυτή δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις ούτε κόμματα μιας χρήσης», θέλοντας έτσι ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο διαρροών είτε προς το Κίνημα Αλλαγής είτε προς μικρότερα κόμματα της κεντροδεξιάς και της δεξιάς. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν έχει θέση σ’ αυτήν την κάλπη η χαλαρή ψήφος», κάλεσε τους νέους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ενώ στοχεύει ξεκάθαρα και στους ψηφοφόρους που είχαν επιλέξει στο παρελθόν τη ΝΔ, αλλά στην πορεία των πραγμάτων την εγκατέλειψαν.

Στο επιτελείο της οδού Πειραιώς εξακολουθούν να πιστεύουν, άλλωστε, πως ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί από την άλλη πλευρά φθηνά τεχνάσματα, όπως το να εξαγοράσει τις ψήφους των συνταξιούχων με τη «13η σύνταξη» . Ο κ. Μητσοτάκης δημοσίως μίλησε για «δώρο της τελευταίας στιγμής, με το οποίο δεν εξαγοράζεται η αξιοπρέπεια».

Διαβάζοντας, εξάλλου, τις δημοσκοπήσεις, στη ΝΔ υπενθυμίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει στόχο μια «καθαρή» νίκη, δίχως να προσδιορίσει  τον πήχη και συνεπώς δίχως τον κίνδυνο να… περάσει από κάτω, αφού η πρωτιά δεν δείχνει ν’ αμφισβητείται και είναι μάλλον δεδομένη – συμβάλλοντας έτσι και στην αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών εσωστρέφειας, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να ερμηνεύσουν κατά το δοκούν τις δηλώσεις Μεϊμαράκη και να προειδοποιήσουν για ενδεχόμενο να υπάρξουν ακόμη και εσωκομματικές εξελίξεις της ΝΔ σε περίπτωση ήττας.

Ούτως ή άλλως, ο πρόεδρος της ΝΔ προβάλλει περισσότερο στην τελική ευθεία προς τις κάλπες τις δικές του θέσεις για λιγότερους φόρους και περισσότερες δουλειές παρά ασκεί κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και δεν τον ακολουθεί στη λογική της πόλωσης, υπογραμμίζοντας αντιθέτως πως η ΝΔ εκφράζει όλους τους Έλληνες.

Η κίνηση, επίσης, του πρωθυπουργού να ταυτίσει την ψήφο στις ευρωεκλογές και συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ με την «13η σύνταξη» ουσιαστικά επιβεβαιώνει παρά διαψεύδει την εκτίμηση της ΝΔ πως πρόκειται για ένα καθαρά προεκλογικό μέτρο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ