Νεπάλ: Ο Κάμι Ρίτα ανέβηκε για 24η φορά στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου

Ιστορία γράφει ο Σέρπα Κάμι Ρίτα από το Νεπάλ. Σκαρφάλωσε στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, για 24η φορά.

Δεν έχει προηγούμενο το ρεκόρ του Σέρπα Κάμι Ρίτα από το Νεπάλ. Έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα ανεβαίνοντας για 24η φορά στο Εβερεστ, όπως επιβεβαίωσε τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο 49χρονος Σέρπα είχε ανέβει για 23η φορά τα 8.848 μέτρα του Έβερεστ πριν από μόλις έξι ημέρες, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος.

«Έφθασε στην κορυφή σήμερα (Τρίτη) στις 6.38 πμ τοπική ώρα μαζί με άλλους ορειβάτες. Είναι υπέροχα νέα για εμάς», δήλωσε στο Xinhua ο Μίρα Αχάρια, αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού της χώρας, μέσω τηλεφώνου από την κατασκήνωση βάσης.

Ο Σέρπα Κάμι Ρίτα ανέβηκε για πρώτη φορά στο Έβερεστ το 1994 σε ηλικία 24 ετών και μοιράζεται το ρεκόρ των 21 αναβάσεων με τους Νεπαλέζους ορειβάτες Σέρπα Άπα και Πούρμπα Τάσι, οι οποίοι έχουν αποσυρθεί ήδη από την ενεργό δράση. Έχει ήδη σκαρφαλώσει στις περισσότερες κορυφές που ξεπερνούν τα 8.000 μέτρα, όπως τις Κ2 και Αναπούρνα.

Η σύντομη περίοδος που επιτρέπει την ανάβαση και εξαρτάται από τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες συνήθως πέφτει στα μέσα Μαΐου. Περίπου 5.000 ορειβάτες έχουν σκαρφαλώσει στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου από το 1953, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού του Νεπάλ. Ο τουρισμός είναι βασική πηγή εισοδήματος για τη χώρα των Ιμαλαΐων, όπου βρίσκονται οκτώ από τις 14 υψηλότερες κορυφές του κόσμου.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here