BMW M2 κυνηγάει Tesla Model 3 στο Nurburgring (+video)


Το Tesla Model 3 αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καταρρίπτοντας ρεκόρ πωλήσεων για την αμερικανική εταιρία και δημιουργώντας λίστα αναμονής μηνών. Γρήγορο είναι (από τα 261 άλογα ξεκινάει, φτάνοντας μέχρι τα 451), αλλά σπορ δύσκολα θα το αποκαλέσει κάποιος, όσο κι αν οι Αμερικανοί επιχειρούν μαρκετινίστικους συσχετισμούς με την Ferrari.

Στο Nurburgring πάντως βρέθηκε, και στα χέρια ικανού οδηγού όπως θα δούμε. Για κακή του τύχη, όμως, το έβαλε στο στόχαστρο ένα αγνό sportscar: η BMW M2. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια έκδοση του Model 3 κυνηγάει, ωστόσο κρίνοντας από την ευκολία με την οποία ξεκολλάει από τις στροφές και τις 20αρες ζάντες, μάλλον έχουμε να κάνουμε με την κορυφαία έκδοση Performance, με τους 2 ηλεκτροκινητήρες και τα 451 άλογα με τα 639 Nm ροπής. Η M2 -κατά πάσα πιθανότητα, όχι η Competition- έχει 370 ίππους και 465 Nm ροπής, που καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Στα χαρτιά το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται 1 δλ. αργότερα (4,2 έναντι 3,3 δλ.), αλλά σε τελική, βάρος και ακρίβεια χειρισμών το πλεονέκτημα της BMW είναι αδιαμφισβήτητο.

Ο οδηγός του ηλεκτρικού σεντάν καταβάλλει φιλότιμη προσπάθεια, αξιοποιώντας την περίσσεια ροπής και την ακαριαία ροπή της. Οι κλίσεις στις στροφές, όμως, και η γενικότερη πλαδαρότητα στις κινήσεις του αμαξώματος καθιστούν ξεκάθαρο πως το Model 3 τα βρίσκει σκούρα στην «Πράσινη Κόλαση». Παρότι στην διαδρομή προσπερνά Lotus Exige και BMW M3 E46, η M2 μένει πάντα σε απόσταση βολής και δείχνει πως δεν πραγματοποιεί προσπέρασμα καθαρά για λόγους ασφαλείας.

 


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ