Μακρόν: Εθνικιστές και ξένα συμφέροντα «συνεργάζονται» για τη διάλυση της Ευρώπης

Σε μια καταγγελία που θα συζητηθεί προχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν. Ανέφερε πως η συνεργασία μεταξύ των εθνικιστών και των ξένων συμφερόντων που επιθυμούν «τη διάλυση της Ευρώπης».

Ο Εμανουέλ Μακρόν ουσιαστικά φωτογράφισε τον Στιβ Μπάνον, ενώ μίλησε για τη σημασία των γαλλογερμανικών σχέσεων λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει αν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, τόνισε ο Μακρόν σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σε πολλές γαλλικές, περιφερειακές εφημερίδες.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι έχει μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και επεσήμανε ότι συνεργάζονται καλά.

«Οι Γερμανοί έχουν δεχθεί πραγματικούς συμβιβασμούς», τόνισε ο Μακρόν, αναφερόμενος στους τομείς του προϋπολογισμού, της ευρωζώνης, της άμυνας, της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων και της υπεράσπισης της Ευρώπης από τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων.

Πάντως ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε ότι δεν πιστεύει σε μια στείρα ένωση στην οποία δεν μπορούν να υπάρξουν διαφωνίες.

«Ντε Γκωλ- Αντενάουερ, Μιτεράν- Κολ, Σρέντερ-Σιράκ: οι μεγάλοι αυτοί ηγέτες είχαν πραγματικές διαφωνίες οι οποίες οδήγησαν σε γνήσιες προόδους», εξήγησε.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στη Γαλλία, ο Μακρόν επεσήμανε ότι αυτές οι εκλογές είναι εξίσου σημαντικές με τις πρώτες που διεξήχθησαν το 1979, καθώς η ΕΕ αντιμετωπίζει «έναν υπαρξιακό κίνδυνο».«Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς»

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι για πρώτη φορά παρατήρησε ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των εθνικιστικών κομμάτων και ξένων συμφερόντων, στόχος των οποίων είναι η διάλυση της Ευρώπης, βάζοντας στο στόχαστρο τον Στιβ Μπάνον, που «πρόσκειται στην αμερικανική κυβέρνηση» και τους Ρώσους «οι οποίοι δεν έχουν υπάρξει ποτέ στο παρελθόν τόσο παρεμβατικοί»

«Οι Ρώσοι και αρκετοί άλλοι δεν ήταν ποτέ τόσο πρόθυμοι όσο τώρα να ενισχύσουν τα ακραία κόμματα», σχολίασε ο Μακρόν.

«Δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε. Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς. Όμως δεν συγχέω τις χώρες με κάποια πρόσωπα, ακόμη κι αν αμερικανικές ομάδες επιρροής ή Ρώσοι ολιγάρχες επιδεικνύουν τις στενές τους σχέσεις με τις κυβερνήσεις», διευκρίνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Εχθρός της Ευρώπης είναι αυτός που δεν πιστεύει στο μέλλον της. Οι εθνικιστές που θέλουν να τη διχάσουν είναι οι πρώτοι της εχθροί», υπογράμμισε. Κατήγγειλε μάλιστα «τη συνεργασία μεταξύ των εθνικιστών και ξένων συμφερόντων, στόχος των οποίων είναι η διάλυση της Ευρώπης», αναφερόμενος στην επιρροή του Στιβ Μπάνον, πρώην συμβούλου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και τη ρωσική χρηματοδότηση «ακραίων κομμάτων».

«Λομπίστες όπως ο Μπάνον, που είναι κοντά στην αμερικανική κυβέρνηση» δηλώνουν ότι επιθυμούν τη διάλυση της Ευρώπης, υπογράμμισε.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here