Αυστρία: Θα στηρίξει πρόταση μομφής κατά του Κουρτς το FPO

Έτοιμο να στηρίξει μια πρόταση μομφής κατά του καγκελάριου Κουρτς είναι το FPO, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κικλ. Την ίδια ώρα ο Σεμπάστιαν Κουρτς εμφανίζεται ενισχυμένος σε δημοσκόπηση μετά το σκάνδαλο…

Ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Χέρμπερτ Κικλ δήλωσε σήμερα ότι το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) θα στηρίξει μια πρόταση μομφής κατά του συντηρητικού καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Κουρτς και ο Κικλ, τον οποίο ο Αυστριακός καγκελάριος θέλει να αποπέμψει, τόνισε στην εφημερίδα Oesterreich ότι σε περίπτωση που όντως κατατεθεί η πρόταση αυτή, το FPO θα τη στηρίξει. «Δεν μας έδειξε εμπιστοσύνη, δεν τον εμπιστευόμαστε»

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε την προηγούμενη Παρασκευή στην Αυστρία και στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην αντικαγκελάριος και πρώην επικεφαλής του FPO Χάιντς – Κρίστιαν Στράχε, η κυβέρνηση συνασπισμού του Κουρτς αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και έχει πλέον αναλάβει ρόλο υπηρεσιακής κυβέρνησης, καθώς αναμένεται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές για τον Σεπτέμβριο.

Αν χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης, ο νεαρός καγκελάριος της Αυστρίας θα δεχθεί πλήγμα στην εικόνα του καθώς προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κρίση για να ενισχύσει το κόμμα του.

«Θα ήταν σχεδόν αφελές από την πλευρά του Κουρτς αν πίστευε ότι εμείς, το FPO, τον εμπιστευόμαστε έπειτα από την έλλειψη εμπιστοσύνης που επέδειξε εκείνος απέναντι μας», επεσήμανε ο Κικλ. «Όσοι μας εμπιστεύονται θα λαμβάνουν εμπιστοσύνη και όσοι μας αντιμετωπίζουν με δυσπιστία θα αντιμετωπίζονται με δυσπιστία», πρόσθεσε.Άνοδος για Κουρτς!

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες, Δευτέρα, έδειξε ότι η δημοτικότητα του FPO μειώθηκε κατά 5 μονάδες στο 18%, ενώ αντίθετα το Λαϊκό Κόμμα (OVP) του Κουρτς εμφάνισε άνοδο 4 μονάδων στο 38%.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here