Ουκρανία: Ψάχνουν ημερομηνία για πρόωρες εκλογές

Η 21η Ιουλίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για την διοργάνωση των πρόωρων εκλογών στην Ουκρανία μετά την χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας.

Αυτό ανακοίνωσε ένας σύμβουλος του νέου προέδρου της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπειτα από διαβουλεύσεις που είχε με βουλευτές στην Ουκρανία.

«Βλέπουμε ως προτιμότερη ημερομηνία για τις εκλογές την 21η Ιουλίου 2019″, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Αντρίι Μπογκντάν, τονίζοντας πως ο πρόεδρος Ζελένσκι είναι πιθανόν να ανακοινώσει σήμερα τον διορισμό κάποιων προσώπων σε υψηλόβαθμες θέσεις.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες πρόωρες εκλογές στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας ως πρόεδρος καθώς παρά το γεγονός πως οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο.

Ο νέος πρόεδρος δήλωσε ότι «διαλύει τη Βούλη», ύστερα από την παραίτηση του πρωθυπουργού στην Ουκρανία, Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, που επικαλέστηκε διαφωνίες με τον Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το ΑΜΝΑ η νομοθεσία στην Ουκρανία δεν υποχρεώνει την κυβέρνηση να παραιτηθεί παρά μόνο μετά τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, ενώ σύμφωνα με το Σύνταγμα, το κοινοβούλιο έχει την αρμοδιότητα να ορίσει τον πρωθυπουργό. Ο Ζελένσκι όμως δεν έχει κοινοβουλευτική ομάδα που θα του επέτρεπε να σχηματίσει μια κυβέρνηση πιστή στον ίδιο, τουλάχιστον μέχρι να διεξαχθούν εκλογές.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here