Πρωτότυπη και εύκολη αλμυρή γιαουρτόπιτα: Μία light, γευστική επιλογή που λίγοι γνωρίζουν


Συστατικά

500 γρ φύλλα κρούστας

500 ml γιαούρτι Δωδώνη κλασικό

3 αυγά

200 γρ Φέτα

100+50 ml γάλα

50 ml ελαιόλαδο

Σουσάμι

Οδηγίες

Κόβουμε στην μέση τα φύλλα κρούστας.

Τα διπλώνουμε 2 φορές, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα ανοίγουμε.

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι Δωδώνη κλασικό με τα αυγά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα 50 ml γάλα και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ταψί 38×32 εκατοστά και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας.

Βάζουμε τα 2/3 από το μείγμα με το γιαούρτι και τοποθετούμε την σπασμένη Φέτα.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Στο μείγμα με το γιαούρτι βάζουμε τα 100 ml γάλα και ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω από την πίτα.

Προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ