Γιατί οι άντρες διευθυντές νιώθουν άβολα στην συνεργασία τους με γυναίκες


Νέα έρευνα από τα LeanIn.org και SurveyMonkey δείχνει ότι ο αριθμός των ανδρών που νιώθουν άβολα να εκπαιδεύουν γυναίκες αλλά και να συνεργάζονται στενά μαζί τους, ολοένα και αυξάνεται. Το 60% των ανδρών υποστηρίζουν πως νιώθουν άβολα να συμμετέχουν σε κοινές δραστηριότητες με γυναίκες στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Δεδομένου ότι οι άνδρες εξακολουθούν να ηγούνται στις περισσότερες εταιρείες , η ικανότητα δικτύωσης με τους άνδρες είναι αναγκαία για την επιτυχία και την σταδιοδρομία τους. Αλλά, πώς μπορούν οι γυναίκες να βρουν έναν μέντορα, όταν οι διευθυντές τους δεν το επιδιώκουν;

Υπάρχουν ακόμη πιο συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία από την έρευνα της LeanIn. Για παράδειγμα, τα ανώτερα στελέχη είναι 12 φορές πιο πιθανό να διστάσουν να συναντηθούν με μια υφισταμένη παρά μ’ έναν υφιστάμενο άντρα. Είναι εννέα φορές πιο πιθανό να διστάσουν να πάνε σ΄ένα επαγγελματικό ταξίδι με άτομο του αντίθετου φύλου και έξι φορές πιο πιθανό να διστάσουν όταν πρόκειται για ένα δείπνο εργασίας.

Γιατί οι άνδρες αποφεύγουν τις γυναίκες

Οι άνδρες αποφεύγουν τις γυναίκες και αυτό επηρεάζει τη σταδιοδρομία των γυναικών. Γιατί όμως οι άνδρες είναι απρόθυμοι να αλληλεπιδρούν με τις γυναίκες;

1.Φόβος για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Οι άνδρες δεν θέλουν να δώσουν κανένα ίχνος ανάρμοστης συμπεριφοράς.

2.Φόβος της παρερμηνείας της φιλικότητας. Υπάρχει μια ανησυχία ότι μια πρόσκληση σε ένα δείπνο εργασίας ή για ποτό θα ερμηνευτεί λανθασμένα ως ρομαντικό ενδιαφέρον.Η έρευνα δείχνει ότι οι άντρες φοβούνται μην παρερμηνευτεί η φιλική τους στάση και η συμπεριφορά τους από τις γυναίκες ως ρομαντικό ή σεξουαλικό ενδιαφέρον.

3.Ανησυχία για το τι σκέφτονται όλοι οι άλλοι. Ακόμα και αν και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη κατανοήσουν ότι η σχέση τους είναι καθαρά επιχειρηματική, υπάρχει ακόμα ανησυχία για το τι θα σκεφτούν όλοι οι άλλοι στο γραφείο. Οι φήμες μπορούν να ξεκινήσουν εύκολα, και αυτό δεν συμβαίνει συνήθως όταν οι συνεργάτες του ίδιου φύλου ταξιδεύουν ή βγαίνουν μόνοι τους.

4. Ανησυχία για τα συναισθήματα ενός συζύγου ή ενός συντρόφου. Μερικοί άνδρες διευθυντές σκέφτονται την σύντροφό τους, η οποία ενδεχομένως δεν εγκρίνει όταν πηγαίνουν με υφισταμένες τους σε επαγγελματικά ταξίδια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ