Κρήτη: Ειδικός πραγματογνώμονας για το θάνατο του 16χρονου από ηλεκτροπληξία


Ειδικός πραγματογνώμονας που θα ορίσει η Αστυνομία θα διερευνήσει τα αίτια του τραγικού θανάτου του 16χρονου από την Κρήτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Κυριακή (19/05/2019) στην προσπάθειά του να αλλάξει τη λάμπα ενός φωτιστικού στο σπίτι του.

Ένα από τα ερωτήματα που θα διερευνηθούν είναι για ποιο λόγο υπήρξε διαρροή ρεύματος και αν αυτή θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Ωστόσο, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και σύμφωνα με πληροφορίες από συγγενικά πρόσωπα του άτυχου παιδιού, το σπίτι όπου διέμενε ο 16χρονος στη Θέρισο ήταν παλιό και ίσως να μην υπήρχαν συστήματα ασφαλείας στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και στον πίνακα του σπιτιού.

Εκατοντάδες άνθρωποι αποχαιρέτησαν τη Δευτέρα (20/05/2019) τον άτυχο 16χρονο, η κηδεία του οποίου έγινε στο Θραψανό. Συγκλονισμένοι οι γονείς, τα αδέρφια, οι συγγενείς, οι καθηγητές και οι συμμαθητές του παιδιού δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έφυγε τόσο γρήγορα και άδικα από τη ζωή.

Ο 16χρονος μαθητής της Β’ Λυκείου έπαθε ηλεκτροπληξία τη στιγμή που προσπαθούσε να αλλάξει τη λάμπα του φωτιστικού στο γραφείο του, στο υπνοδωμάτιό του. Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός από τον ίδιο του τον πατέρα, στο σπίτι του οποίου έμενε το τελευταίο διάστημα. Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο 16χρονος σπούδαζε ηλεκτρολόγος στο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου.

Ο τραγικός πατέρας ο οποίος βρήκε το γιο του χωρίς τις αισθήσεις του, ενημέρωσε το ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο ΠΑΓΝΗ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Συντετριμμένοι οι καθηγητές του κάνουν λόγο για έναν μαθητή πρότυπο, ένα εξαιρετικό παιδί που αγαπούσε αυτό που σπούδαζε.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Πατρίς» και το cretalive

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ