Τάρτα ανοιξιάτικη με κρέμα λεμονιού και φράουλες


Υλικά συνταγής

Θα χρειαστούμε:

για την κρέμα:

3 αυγά
το ξύσμα ενός λεμονιού
το χυμού 3 λεμονιών
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
100 γρ βούτυρο
1 βανίλια
1 κ.γλ. κορν φλάουρ

για την τάρτα:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κονιάκ
1 βανίλια
4-5 κ.σ. ζάχαρη
μερικές φράουλες κομμένες
(επιπλέον βούτυρο για τη φόρμα)

Πως το κάνουμε:

για την τάρτα:

Χτυπάμε τη ζάχαρη, με το βούτυρο, το αυγό, τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Προσέχουμε όμως να μη ρίξουμε πάρα πολύ αλεύρι γιατί η ζύμη θα σφίξει αρκετά και δε χρειάζεται. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα.
Απλώνουμε τη ζύμη είτε κατευθείαν σε μια φόρμα μεγάλη (όχι φόρμα δαχτυλίδι) ή σε ταρτιέρα με τα δάχτυλα, είτε την ανοίγουμε πρώτα με έναν πλάστη και την απλώνουμε μετά .Θα πρέπει το πάχος να είναι περίπου ένα εκατοστό. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 16-18 λεπτά.

για την κρέμα λεμονιού:

Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και κρατάμε το ξύσμα του ενός ξύνοντας με την ψιλή πλευρά του τρίφτη και στη συνέχεια στύβουμε τα λεμόνια για να κρατήσουμε το χυμό τους. Βάζουμε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι, χτυπάμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 8-10 λεπτά ώσπου να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σταθεί και ρίχνουμε πάνω στην τάρτα που έχει ψηθεί. Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τις φράουλες, τις κόβουμε και τοποθετούμε πάνω στην τάρτα.
Οι φράουλες θα χαλάσουν πολύ γρήγορα, είναι καλύτερα να καταναλωθεί το γλυκό άμεσα. Αν θέλετε να διατηρήσετε τις φράουλες λίγο περισσότερο, θα τις βουτήξετε σε ειδικό τζελ ζαχαροπλαστικής και μετά θα τις τοποθετήσετε πάνω στην τάρτα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ