Κύπρος – Serial killer: Στα σημεία του εγκλήματος ο «Ορέστης» για να δείξει που βρίσκονται τα θύματα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε για άλλες οκτώ ημέρες την κράτηση του 35χρονου Νίκου Μεταξά για τις κατά συρροή δολοφονίες πέντε αλλοδαπών γυναικών και δυο κοριτσιών με σκοπό τη συμπλήρωση του ανακριτικού έργου της Αστυνομίας.

Με τη λήξη του νέου διατάγματος κράτησης την Τετάρτη, 29 Μαΐου, η υπόθεση αναμένεται να καταχωρηθεί στο δικαστήριο και ο ύποπτος να οδηγηθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το cyprustimes.com, Ο 35χρονος εμφανίστηκε και σήμερα (21/5) χωρίς δικηγόρο στο δικαστήριο, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Η διαδικασία διεξήχθη σε μια κατάμεστη αίθουσα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο ύποπτος απάντησε με δύο μονολεκτικά «όχι» στις ερωτήσεις του δικαστηρίου εάν έχει ένσταση στην κράτησή του και εάν επιθυμεί να υποβάλει οποιαδήποτε ερώτηση προς τον ανακριτή της υπόθεσης που παρουσίασε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του.

Κατά την εξέταση του αιτήματος της Αστυνομίας, ο ανακριτής της υπόθεσης, Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στον ύποπτο υποδείχθηκε το τσιμεντομπλόκ που εντοπίστηκε στη Κόκκινη Λίμνη στις 14/5/2019 το οποίο ήταν δεμένο με σχοινί, δίνοντας σχετική απάντηση. Είπε επίσης ότι στις 18/5/2019 ο ύποπτος εξέφρασε την επιθυμία όπως προβεί σε υποδείξεις σκηνών, υποδεικνύοντας σημείο σε ανοικτή τοποθεσία στη Λευκωσία όπου ανευρέθηκαν τεκμήρια τα οποία σχετίζονται άμεσα με τις υποθέσεις και τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ανέφερε ότι οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 550 καταθέσεις ενώ αναμένεται να ληφθούν ακόμα 70 περίπου. Είπε ότι εκτελέστηκαν 9 εντάλματα έρευνας οικιών και οχημάτων και έχουν παραληφθεί 427 τεκμήρια τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.

Είπε ακόμη ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν σε σχέση με τα τρία οχήματα που χρησιμοποιούσε ο ύποπτος και έγιναν υποδείξεις σκηνών του χώρου από τον οποίο ο ύποπτος προμηθευόταν τα τσιμεντομπλόκ.

Ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτου για εντοπισμό της σορού της ανήλικης Sierra – Graze και στη Κόκκινη λίμνη για εντοπισμό ακόμη μιας σορού. Είπε ότι συνεχίζονται οι εξετάσεις προς εξακρίβωση των στοιχείων του 7ου θύματος η σορός του οποίου εντοπίστηκε στο πεδίο βολής Ξιντού. Είπε ότι η νεκροτομή της εν λόγω σορού ολοκληρώθηκε με σκοπό την ταυτοποίηση και εξακρίβωση της αιτίας θανάτου.

Ανέφερε ότι αναμένονται να ολοκληρωθούν οι ανθρωπολογικές εξετάσεις επί της σορού που εντοπίστηκε στη δεύτερη ταξιδιωτική βαλίτσα για σκοπούς ταυτοποίησης του θύματος. Είπε ότι αξιολογούνται τα αποτελέσματα των διαταγμάτων αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και οι πληροφορίες που λαμβάνονται από τους πολίτες ανά το παγκύπριο.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε αλλοδαπές γυναίκες και δύο παιδιά.

Πρόκειται για τη Marry Rose(Φιλιππίνες) και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas (Φιλιππίνες), την Maricar Valdez(Φιλιππίνες), την Livia Florentina (Ρουμανία) και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και Khadha Anu(Νεπάλ). Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί και έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί μόνο δύο και συγκεκριμένα της Marry Rose και της Arian Palanas, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο θυμάτων στη Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Εναντίον του υπόπτου διερευνάται και υπόθεση βιασμού αλλοδαπής γυναίκας με τον ίδιο να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Εναντίον του υπόπτου διερευνώνται συνολικά έξι υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, την απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, του βιασμού, την άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, την απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου, την παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και της παράβασης του νόμου για την προστασία του ατόμου και την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στην Κύπρο οι επικεφαλής από το Ισραήλ. Πώς θα γίνονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη

Στην Κύπρο οι επικεφαλής από το Ισραήλ οι οποιοι θα συμμετάσχουν με εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό στις έρευνες για εντοπισμό των δυο σορών που βρίσκονται στην Κόκκινη Λίμνη και στην λίμνη Μεμί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times δυο άτομα-επικεφαλής- από το Ισραήλ είναι στην Κύπρο για να αξιολογήσουν τα δεδομένα και θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα των ερευνών, σε συνεργασία πάντα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα ο οποίος συντονίζει και τις έρευνες της επιχείρησης.

Ακολούθως στην Κύπρο θα καταφθάσει από το Ισραήλ και το κλιμάκιο με το υποστηρικτικό εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και τους δύτες. Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις έρευνες αναμένεται να συνδράμει και νέα ρομποτική κάμερα (400κιλων) η οποία θα έρθει από το Ισραήλ.

Να σημειώσουμε επίσης πως στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κόκκινη Λίμνη αναμένεται μέχρι το τέλος της βδομάδας να συνδράμει και ειδικό σάρωθρο, για ενδελεχή σάρωση του βυθού της λίμνης, καθώς η λάσπη καθιστά δύσκολο το έργο των αρμοδίων.

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ