Συναγερμός στο Instagram: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 49 εκατ. χρηστών


Συγνώμη λάθος! Με την αιτιολογία αυτή προσπάθησε να δικαιολογηθεί το τεχνικό τμήμα του Instagram στους 49 εκατ. χρήστες του των οποίων διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα. Μεταξύ αυτών και celebrities.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η βρετανική εφημερίδα «The Sun», το περιστατικό αφορά μια από τις μεγαλύτερες διαρροές προσωπικών στοιχείων που έχουν καταγραφεί ποτέ στα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα η βάση δεδομένων που διέρρευσε περιείχε βιογραφικά, τηλεφωνικούς αριθμούς, email, διευθύνσεις και πολλά ακόμη ευαίσθητα στοιχεία.

Τη διαρροή ανακάλυψε ο ειδικός ασφαλείας δικτύων Ανουραγκ Σεν. Ο Σεν διαπίστωσε ότι ήταν εκτεθειμένα τα προσωπικά δεδομένα (email, προσωπικοί αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις κ.ά.) 49 εκατ. χρηστών, και πως σταδιακά ο αριθμός αυτός αυξανόταν! Επικοινώνησε με την εταιρεία TechCrunch η οποία εντόπισε ως υπαίτια της διαρροής την ινδική εταιρεία marketing Chtrbox, που πληρώνει influencers προκειμένου να αναρτούν προϊόντα και υπηρεσίες εταιρειών στο Instagram.

Η Facebook εξέδωσε μια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «εξετάζουμε το θέμα για να καταλάβουμε αν τα δεδομένα που περιγράφηκαν -email και τηλεφωνικοί αριθμοί- σχετίζονται με το Instagram ή με άλλες πηγές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ